8.5 C
New York
dinsdag 21 mei 2024

Bustoer nieuwe bewoners niet duur blijkt uit vertraagde antwoorden

De Groep Pouwels heeft schriftelijke vragen gesteld over de bustoer die de gemeente Zuidplas aan haar nieuwe bewoners wil aanbieden als wijze van kennismaking. De beantwoording leek op tijd in het college van B&W beantwoord maar toch kwam er een uitstelbrief dat de beantwoording op zich liet wachten.

Navraag leverde op dat de beantwoording conform aangepast moest worden vanuit de vergadering van B&W. Dat wil zeggen dat het antwoord in de basis akkoord was maar dat er een kleine verandering moet komen. En de beantwoording leek op deze manier te worden vertraagd totdat het AD een positief stuk over de bustoer kon schrijven. Daarna werden de aangepaste beantwoording gepubliceerd.

De beantwoording zelf was niet zo spannend. Uit de antwoorden bleek dat er een aantal uitgaven per bustoer zijn en een paar eenmalige. De gemiddelde kosten komen op zo’n 2000 euro per keer en valt in het niet op een gemeentebegroting van 134 miljoen euro. Zuidplas geeft aan in de beantwoording dat het vooral bedoeld is om de gemeente verder te promoten en uit deze potjes met geld wordt het betaald. Op de foto’s op de gemeentelijke socials is te zien, wordt de rondleiding gedaan door medewerkers van de communicatie afdeling.

Advertentie