8.5 C
New York
zondag 10 december 2023

Onbeperkt Zuidplas gaat van start :”nog veel te doen” (video)

Voormalige leden van het PGCZ, Danny Rombouts en Paul van Waasdijk zijn bezig met het oprichten van een nieuwe stichting “Onbeperkt Zuidplas”. Beide mannen zagen dat het met de belangenbehartiging en ondersteuning van kwetsbare inwoners van Zuidplas niet goed ging toen de PGCZ werd gestopt.

In de tijd van PGCZ was er veel kritiek op het afschaffen van de Huishoudelijke Hulp Toelage (wat door de gemeenteraad werd teruggedraaid), op de slechte uitvoering van het leerlingenvervoer en de overgang van de zorgtaken van stichting Zo! van de gemeente naar deze stichting. Er is toen ook veel bijgedragen aan het totstand komen van de lokale inclusie agenda.

Nadat het werk van PGCZ in meerdere gemeenten teveel was geworden, stopte deze organisatie maar zowel Rombouts als Van Waasdijk kunnen het nu niet meer aanzien. Nog steeds stromen de klachten binnen via de prive kanalen en daarom heeft men Onbeperkt Zuidplas opgericht, om een onafhankelijk klankbord te worden voor mensen die op een of andere manier vastlopen bij de gemeente, Zo! of IJsselgemeenten.

In het onderstaande interview stellen de heren zich voor en leggen ze meer uit wat de motieven en actiepunten zijn. Er is nog geen website maar emailen kan naar stichtingoz@gmail.com en er is inmiddels een Facebookpagina gemaakt.

Advertentie