8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Rockfestival trekt alle leeftijden naar dorpshuis Op Moer

De 4e editie van RockMoer, het jaarlijkse rockfestival in Moerkapelle, was een groot succes. De organisatie pakte ditmaal groots uit, er traden maar liefst 8 bands op in de grote zaal van dorpshuis Op Moer in Moerkapelle.

De focus van RockMoer ligt op Zuidplas. Om deel te nemen aan het festival moet minstens één bandlid in Zuidplas wonen. De voorwaarde voor het meedoen in de line-up was goede muziek en tekst voor iedereen, zoals de genres happy metal, pop, soul, blues en rock.

Met twee podia en de geluidsspecialisten in het midden, werd het mogelijk gemaakt om het half uur een andere band te laten spelen. Alle bands waren op vrijwillige basis actief, net als de organisatie, verkopers van munten en medewerkers aan de bar. Door al deze helpende handen, diverse sponsoren en de entree van het festival, was het mogelijk een professioneel bedrijf in te huren voor licht, geluid en podia.

“De bands waren allemaal top en het publiek genoot er zichtbaar van. We gaan er volgend jaar weer vol voor!”

Eerdere jaren speelden de bands vooral eigen nummers, dit jaar kwamen er vele klassiekers voorbij. Er werd door het publiek meegezongen met hits als ‘I want you to want me’ en ‘You’ve got a fast car’.

Er was een fijne samenwerking tussen dorpshuis Op Moer, het Wapen van Moerkapelle, diverse sponsoren en alle vrijwilligers. Bij binnenkomst kreeg men een muntje voor een, bij de bar te halen, plastic herbruikbaar glas, zo werd de afvalstroom zeer beperkt.

Het festival werd goed bezocht. In de voorverkoop waren al 200 kaarten verkocht en aan de deur kwamen er nog meer gasten bij.

Er werden veel gitaar-solo’s en duo’s weggegeven waar het publiek luidkeels op reageerde.

De deelnemende bands voegden zich, als ze zelf niet speelden, tussen het publiek om te genieten van het optreden van hun collega bands.

De organisatie is tevreden over de 4e editie van RockMoer. “We hebben een geweldige avond gehad”, aldus mede organisator Robert-Jan Zoll-Dijkema. “De bands waren allemaal heel goed en het publiek genoot er zichtbaar van. We gaan er volgend jaar weer vol voor!”

De deelnemende bands waren: Spounk, Resonate, Project Hendrix, Rosy Finch, Soul Stew, Acid Attack, Without Johnny en Piano en Pils.

Foto’s en tekst: Jacolien Rog

Advertentie