8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Scherp in Packaging ZVH maakt het Lycurgus lastig

De heren van Scherp in Packaging ZVH speelde zaterdag in Groningen tegen het team van Samen Lycurgus. Na een lange tocht kwamen de Zevenhuizenaren erachter dat de tas met kleding niet de bus had gehaald. Lycurgus was zo vriendelijk om Zevenhuizen in hun uit-shirts te laten spelen. De Zevenhuizense heren wisten het Lycurgus moeilijk te maken, maar de thuisploeg won met 3-0 en de setstanden 25-22, 25-19 en 25-22

De trainer/coach Kristian van der Wel heeft nog steeds een volle ziekenboeg maar de selectie werd versterkt door jeugd uit het tweede, Bram van der Wel en spelverdeler Tom Sonneville. Zevenhuizen kwam met de volgende basis binnen de lijnen: Timothy Scheffers. Benjamin Parkinson, Vincent van der Kraats, Koen Herrebout, Sam van der Loo, Roel Oude Nijhuis en libero Richard Rademaker.

In de eerste set wist Zevenhuizen met Roel Oude Nijhuis het eerste punt te scoren en de service terug te halen. Zevenhuizen nam brutaal een lichte voorsprong van 4-6. Daarna kwam Lycurgus goed terug en coach Kristian van der Wel was genoopt om bij 8-6 een time-out te nemen. Vincent van der Kraats wist met zijn aanval de opslag terug te halen en daarmee kwam Sam van der Loo aan serve, deze wist met zijn service de verdediging van Lycurgus op de proef te stellen en drie punten te scoren. Lycurgus nam gelijk bij 8-10 een time-out en kon het gast bijna dichten. Toch wist Scherp in Packaging Lycurgus moeilijk te maken en na een sterk blok van Koen Herrebout bij 17-19 de tweede time-out nemen. Langzaam konden de gastheren punt voor punt bij komen en bij 21-21 nam Zevenhuizen een time-out. Lycurgus wist door te stoten tot 24-21 en hier werd door coach Kristian van der Wel nog een dubbele wissel uitgevoerd, Ivo Lunsing en Tom Sonneville kwamen in het veld. Maar Lycurgus maakte het af en nam met 25-22 deze set in hun bezit.

Met dezelfde opstelling startte Scherp in Packaging de tweede set, nu was Lycurgus direct bij de les en nam een kleine voorsprong. Zevenhuizen wist het gat niet groot te laten worden en bij 9-7 kwam Ivo Lunsing voor Vincent van der Kraats binnen de lijnen. Het scoreverloop verliep voor Lycurgus voorspoedig en bij 19-14 nam Zevenhuizen een time-out, die niet het gewenste effect had. In de eindfase kwamen Lennaert Hogenhout en Max Nieuwstad nog in het veld voor de opslag, maar zij konden niet verhelpen dat de Groningers deze set met 25-19 binnen wist te halen.

Zevenhuizen startte in de derde set met Ivo Lunsing  in het veld. Net als in de eerste set wisten de Zevenhuizense heren direct een voorsprong te nemen die met Ivo Lunsing tot 15-15 werd behouden. Hierna kwam Lycurgus weer bij en nam het stokje over, bij 17-15 volgde een time-out van coach Kristian van deer Wel en ging het scoreverloop op en neer. Bij 22-20 kwam Tom Sonneville in het veld voor Timothy Scheffers en wist zijn aanvallers goed te bedienen. Bij 24-22 nam Lycurgus coach nog een time-out en met een laatste aanval werd deze set met 25-22 binnengehaald.

Voor Scherp in Packaging was dit een goede graadmeter waar zij staan in de eredivisie en zijn er genoeg pluspunten te zien. Zevenhuizen krijg een drukke week op woensdagavond spelen de Zevenhuizense heren in Sliedrecht om 19.30 uur tegen het team van Sliedrecht Sport de huidige nummer drie van de eredivisie.  Na deze wedstrijd speelt Scherp in Packaging zaterdag 11 november om 20.00 uur in eigen huis Swanla tegen Simplex SSS uit Barneveld en deze heeft net zo veel punten als Zevenhuizen.

Samen Lycurgus: Cole Bogner (2)(Thomas Sleurink (1)), Guus Boer (8), Ramon Martinez Gion (3)(Cole Gillis (11)), Robin Boekhoudt(8), Niels de Vries (3), Charles Fisher (20)(Sam Gortzak), Jeffrey Klok (L)

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(8), Koen Herrebout (8), Timothy Scheffers(1)(Tom Sonneville), Vincent van der Kraats (4)(Ivo Lunsing (9)), Roel Oude Nijhuis (2), Benjamin Parkinson (7), Richard Rademaker (L)

Foto’s : Nico Perdijk

Advertentie