zondag 28 april 2024

Volle winst voor dames Villa Dorrestein ZVH  tegen Leython 2

De dames van Villa Dorrestein ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen het tweede team van Leython uit Leiderdorp. Dit team stond dicht in de buurt van Zevenhuizen op de ranglijst en de Zevenhuizense dames moesten winnen om de koppositie vast te houden. De dames deden dit via de setstanden 25-21, 25-18, 25-19 en 25-19 en met de 4-0 overwinning konden zij vijf punten bijschrijven.

Trainer/coach Martin Rutten samen met Michelle van der Knaap-Bijl  bracht het volgende zevental binnen de lijnen: Demi van Es, Vera Bruggeman, Anniek Scheffers, Mariëlle Gerritsen, Sonja van Mil, Julia Zwinkels en libero Jolien van Dam

Vanaf het begin kon Zevenhuizen de gasten onder druk zetten en wist met een sterk aanvallende en serverende Anniek Scheffers uit te lopen naar een 13-9 voorsprong. Na de time-out bij deze stand wist Leython, die heel sterk wist te verdedigen meer in hun spel te komen en op gelijk hoogte te komen bij 15-15. Villa Dorrestein kon met een hechte blokkering weer een gat slaan en werd bij 19-15 de tweede time-out door Leython genomen. Nu wist Zevenhuizen de voorsprong vast te houden en op het eind kon Julia Zwinkels deze set met 25-21 winnend afsluiten.

Met dezelfde opstelling begon Zevenhuizen aan de tweede set, nu wisten de gastende thuisploeg onder druk te zetten en moest libero Jolien van Dam alle zeilen bijzetten. Met de aanvallen van Vera Bruggeman wist Zevenhuizen op een 11-9 voorsprong te komen. Deze werd door Leython snel weggewerkt en bij 11-12 nam coach Martin Rutten zijn eerste time-out. Met de service van Anniek Scheffers en de sterke aanvallen van Sonja van Mil werd de stand weer in het voordeel van Zevenhuizen gebracht (17-14). Op deze stand nam Flore Gravensteijn de positie van Mariëlle Gerritsen over. En kon gelijk aan de bak en scoorde. In de eindfase maakte Villa Dorrestein geen fouten en nam met 25-18 deze set in hun bezit.

In de derde set bleef Flore Gravensteijn staan en kreeg Zevenhuizen en fel aanvallende Leython tegenover zicht, die snel naar een 2-6 stand ging, coach Martin Rutten nam gelijk een time-out en wist zijn team weer op het juiste pad te krijgen. Dit lukte met een goede servicebeurt van Demi van Es, die tevens haar aanvallers gevarieerd in positie bracht kon Villa Dorrestein uitlopen naar een 18-14 stand. Bij 19-16 kwam Marina Mijajlovic in het veld voor Vera Bruggeman en kon gelijk gaan serveren. Zevenhuizen bleef alert spelen en Sonja van Mil kon met haar aanval deze set met 25-19 afsluiten.

In de vierde kwam Tara van Zijl binnen de lijnen voor Julia Zwinkels op het midden en wist direct te scoren. Zevenhuizen wist rustig en adequaat te spelen en bouwde een voorsprong op. Dit gaf coach Martin Rutten de gelegenheid om weer jeugd in te zetten. Als eerste kwam Marlies Nobel het spelverdelen van Demi van Es overnemen bij 12-7. Zij wist zich goed in te zetten en had ook nog een sterke service die Leython onder druk zette. Bij 15-8 nam Izzy van Spengen de taak van Flore Gravensteijn  over. Zevenhuizen gaf de voorsprong niet uit handen en Izzy van Spengen kon deze set afmaken en zo een 25-19 op de borden brengen.

Met deze 4-0 overwinning staan de dames nu echt los op de eerste plaats in deze derde divisie. De Villa Dorrestein dames spelen donderdagavond 9 november tegen Switch DS 1 in Utrecht om 21.30 uur. Deze ploeg staat nu op een vijfde plaats op de ranglijst.

Foto’s : André Dirks