8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

De zaalcompetitie gaat weer van start! Zaterdag speelronde 1 en wat kijken we er allemaal naar uit! Spannende wedstrijden, volle Kleine Vink en met elkaar een gezellige avond beleven! Dat is toch wel waar we voor staan bij CKV! Zaterdag aanstaande gelijk een heerlijke middag en avond in onze sporthal! Vanaf 16.00u topkorfbal! Dan speelt onze A1 thuis PKC A1. Vervolgens is het de beurt aan onze selectie. 17.30u Nieuwerkerk 2 tegen Avanti 2 en om 19.00u de openingswedstrijd van ons vlaggenschip tegen De Meervogels 1.

De jeugd speelt al eerder op de dag. De D1 en C1 spelen gelijk zware uitwedstrijden tegen TOP D1 in Sassenheim en Fortuna C1 in Delft. Nieuwerkerk B1 speelt ook tegen Fortuna, maar wel thuis. Om 13.00u in de Kleine Vink. We hopen zaterdag gelijk op een volle sporthal! Tot dan! Lees eerst hieronder wat we van onze teams kunnen verwachten dit zaalseizoen:

11.10u TOP D1 – Nieuwerkerk D1
Nieuwerkerk D1 begint als trotse veldkampioen dit zaalseizoen. De regerend nummer 2 van Nederland speelt in een van de slechts drie hoofdklasse D-poules. We zijn voor wat betreft de D-hoofdklasse extra benieuwd naar de nog niet verschenen PD-regeling van het KNKV. Komen er dit jaar wel kwartfinales in de D-hoofdklasse? Zo ja, dan maak je als nummer 3 in de poule nog kans. We gaan het zien.

Nieuwerkerk D1 zit in een poule van 8 en treft daar Fortuna, Avanti en TOP van het veld. Verder spelen Dalto D1, Groen Geel D1, Die Haghe D1 en MIA D1 in deze poule. MIA D1 (halve finale) en Groen Geel D1 (kwartfinale) kennen we nog van vorig jaar. Ten overvloede: regerend Nederlands kampioen en tegenstander uit de finale KZ D1 speelt dit jaar geen hoofdklasse.

MIA D1 pakte op het veld 0 punten in een poule van vier en eindigde achter Groen Geel D1 (7 punten) en kampioen Dalto D1 (12 punten). Dat maakt Dalto D1 wel een van de favorieten in deze poule. Tegen Die Haghe D1 oefende Nieuwerkerk D1 afgelopen zaterdag; het werd 6-20 voor Nieuwerkerk.

In deze poule wordt de meeste concurrentie dus verwacht van Dalto D1 en Groen Geel, maar toch ook van de drie teams die we op het veld al tegenkwamen. Fortuna D1 werd steeds sterker, tegen Avanti was het spannend en tegen TOP speelde Nieuwerkerk D1 twee keer gelijk (12-12 en 8-8). TOP D1 werd met 1 puntje minder de nummer 2 in de veldpoule. Dat wordt dus gelijk een hele spannende openingswedstrijd zaterdagochtend in Sassenheim. De ploegen kennen elkaar goed. Veel succes D1!

09.20u Fortuna C1 – Nieuwerkerk C1
Nieuwerkerk C1 wist zich op het veld ternauwernood als nummer 2 te plaatsen voor de kampioenspoule van de C-hoofdklasse. De ploeg eindigde achter kampioen Fortuna C1 (12 punten). Het zaalseizoen voor de C1 begint gelijk met de lastige uitwedstrijd in Delft tegen Fortuna C1. Alweer de vierde keer dat de teams elkaar treffen dit seizoen. Qua uitslagen gaat het steeds beter. De laatste keer wist Nieuwerkerk C1 zelfs bijna een puntje te pakken (8-9 nederlaag in slotfase). Hoe zal het dit keer gaan?

We weten, door het ontbreken van een PD regeling, nog niet wat Nieuwerkerk C1 moet doen om dit zaalseizoen te handhaven in de C-hoofdklasse. Binnenkort meer info. In ieder geval heeft de ploeg een zware poule. Ook de C1 komt de drie tegenstanders van het veld weer tegen: Fortuna, Valto en ONDO. Daarnaast ook TOP C1, Refleks C1, Die Haghe C1 en Korbis C1 in de poule. TOP en Refleks haalden op het veld 10 punten bij elkaar in de poule. Op 1 doelpunt qua onderling resultaat werd TOP kampioen en Refleks tweede. Dit zijn twee sterke teams die bovenin gaan meedraaien. Die Haghe C1 werd in die poule derde met 4 punten. Maar op het veld verloor Nieuwerkerk C1 al een keer ruim van Die Haghe in een oefenwedstrijd. De laatste tegenstander is Korbis C1. Zij werden op het veld overtuigend kampioen in de 1e klasse. Kortom, Nieuwerkerk C1 moet echt elke week aan de bak in deze zware poule. Succes!

13.00u Nieuwerkerk B1 – Fortuna B1
In de B-hoofdklasse speelt Nieuwerkerk B1 in een poule van 8. Ook zij treffen daarin bekenden van het veld: Avanti, Refleks en Vitesse. Op het veld werd Avanti B1 kampioen met 10 punten. Nieuwerkerk B1 haalde ook 10 punten, maar het onderling resultaat was in het voordeel van Avanti. Vitesse was op het veld niet in staat om punten te pakken. Refleks is wel een taaie tegenstander.

Verder zien we Fortuna B1, Die Haghe B1, ONDO B1 en Valto B1 in deze poule. Zij speelden op het veld bij elkaar in de poule. Dat was een hele spannende poule waarin de teams aan elkaar gewaagd waren. Valto werd uiteindelijk met 7 punten kampioen. Die Haghe werd tweede met 7 punten. ONDO pakte 6 punten en Fortuna werd 4e met 4 punten.

Voor een plek in de playoffs moet Nieuwerkerk B1 waarschijnlijk bij de eerste twee eindigen. Dat lijkt tot de mogelijkheden te behoren al zijn er wel veel kandidaten voor die eerste twee plekken. Dit kan wel eens een hele spannende poule worden waarin de ploegen zeer aan elkaar gewaagd zijn. Zaterdag de eerste wedstrijd, thuis tegen Fortuna B1. Fortuna werd dus laatste op het veld, maar won bijvoorbeeld wel weer van kampioen Valto met 12-11. Fortuna B1 is de regerend Nederlands kampioen en moet dus zeer serieus worden genomen. Gelijk een mooie wedstrijd. Succes!

16.00u Nieuwerkerk A1 – PKC A1
Nieuwerkerk A1 was op het veld tevreden met een mooie twee plek in de poule en daarmee kwalificatie voor de kampioenspoule. PKC A1 was echter twee keer te sterk en werd met 12 punten kampioen. Uitgerekend PKC A1 (regerend Nederlands kampioen zaal) is zaterdag gelijk de eerste tegenstander in de zaal. In deze poule behoort Nieuwerkerk A1 op voorhand tot de favorieten voor de plekken 1 en 2. We denken dat die plekken aan het einde van het zaalseizoen recht geven op de playoffs (ook hier is het wachten op de PD-regeling). Andere teams die daar zeker voor zullen gaan zijn Fortuna A1 en PKC A1. Zij werden allebei met 12 punten kampioen op het veld en zijn in die zin ook de twee topfavorieten.

Er zal een brede middenmoot in deze poule komen, zo is onze verwachting. Ploegen als Albatros A1, DSC A1, Die Haghe A1 en ONDO A1 kunnen het echt iedere tegenstander lastig maken. Op basis van de prestaties op het veld gaat Spirit A1 een moeizaam zaalseizoen tegemoet. De ploeg speelde Overgangsklasse op het veld en eindigde daarin laatste met 2 punten.

Zaterdag dus gelijk een moeilijke start voor Nieuwerkerk A1, thuis tegen PKC A1. De ploegen kennen elkaar goed. Het wordt al de vierde ontmoeting dit seizoen. De laatste ontmoeting begon goed voor Nieuwerkerk A1. Bij rust stond de ploeg nog op een 8-6 voorsprong. In de tweede helft lukte er toen niet veld meer en wist PKC met 10-13 te winnen. Nieuwerkerk A1 won vorig zaalseizoen nog wel thuis van PKC. Wellicht zaterdag een herhaling van die mooie prestatie. Succes A1!

17.30u Nieuwerkerk 2 – Avanti 2
Nieuwerkerk 2 speelt in de zaal een klasse lager dan op het veld. In de Reserve Hoofdklasse hoopt de ploeg van coach Mark van den Brink de nodige punten te gaan pakken. Dat moet gebeuren tegen Avanti 2, DeetosSnel 2, GKV 2, KVS 2, Sporting Delta 2, TOP(A) 2 en SKF 3. Hoe deden deze teams het op het veld, waarin bijna alle teams in de Reserve Ereklasse speelden (7 van de 8).

GKV 2 zat bij Nieuwerkerk in de poule. Nieuwerkerk eindigde 1 puntje boven GKV op de derde plek. Nieuwerkerk 2 haalde 3 punten, door onder meer een thuisoverwinning op GKV 2. GKV wist alleen thuis te winnen van Nieuwerkerk en werd 4e.

Avanti 2 speelde ook in de Reserve Ereklasse en eindigde daar op een keurige derde plek met 6 punten. TOP(S) 2 en Fortuna 2 waren te sterk (geen schande) en KVS 2 eindigde met 0 punten op de laatste plek in deze poule. Met o.a. winst op Fortuna 2 speelde Avanti 2 gewoon een goed veldseizoen. Het maakt Avanti 2 een van de favorieten in deze poule. KVS pakte dus geen punten op het veld in de Reserve Ereklasse. Een niveau lager zullen zij zeker wel een rol van betekenis gaan spelen!

Ook Sporting Delta 2 speelde in de Reserve Ereklasse veld. Zij deden het goed en eindigde met 5 punten op de 2e plek boven Fortuna 3 en TOP(A) 2. Sporting Delta won onder meer met 17-4 (!!) van TOP 2. TOP 2 werd dus laatste in die poule, maar ook van de Zeeuwen weten we zeker dat zij beter zullen presteren in de zaal.

SKF 3 speelde op het veld ook gewoon in de Reserve Ereklasse. In een poule met DSC 2, DVO 2 en Wageningen 2 pakten zij echter geen punten. Gelet op de tegenstanders is dat echt geen schande.

DeetosSnel 2 speelde als enige ploeg in deze poule op het veld in de Reserve Hoofdklasse. De Dordtenaren zaten bij Nieuwerkerk 3 in de poule. Ondanks twee hele ruime overwinningen op Nieuwerkerk 3 werd het team van ex-Nieuwerkerkse Nikita Ephraim geen kampioen. KCC 4 eindigde boven DeetosSnel 2 dat 9 punten wist te pakken.

Onze voorspelling: dit wordt een hele spannende poule. Nieuwerkerk 2 zal echt elke week aan de bak moeten! Om te beginnen zaterdag tegen Avanti 2 (in onze ogen dus een favoriet). Het geluk voor Nieuwerkerk 2 is wel dat Avanti 1 zaterdag thuis speelt tegen TOP om 18.15u (waarom Avanti 2 dan niet thuis tegen TOP 2 speelt is ons niet duidelijk). In ieder geval zal Avanti 2 reserves moeten afstaan aan Avanti 1 en wellicht kan Nieuwerkerk 2 daarvan profiteren. Succes 2!

19.00u Nieuwerkerk 1 – De Meervogels 1

Tot slot ons vlaggenschip. Zij spelen dit zaalseizoen weer in de Hoofdklasse. Het derde niveau van Nederland na de Korfbal League en de Korfbal League 2. Dit zaalseizoen een hele andere poule voor Nieuwerkerk 1 dan vorig jaar. De tegenstanders zijn: DeetosSnel 1, GKV 1, KVS 1, De Meervogels 1, Sporting Delta 1, Swift 1 en Valto 1. Een mooie maar tevens loodzware poule! Vier van deze teams speelden op het veld in de Ereklasse.

DeetosSnel 1 is de degradant uit de Korfbal League 2 van vorig jaar. De ploeg van onze oud coaches Leon Simons en Jan van Essen speelde op het veld wel op het hoogste niveau. In de Ereklasse werden knap 6 punten behaald (4 tegen Sporting Delta en 2 tegen TOP(A)). Op onderling resultaat (2 doelpunten) werd TOP 2e. DeetosSnel werd derde. Sporting Delta werd in die poule 4e met 0 punten.

Ook Valto 1 speelde op het veld in de Ereklasse. De ploeg wist daarin te verrassen met een gelijkspel tegen HKC. Ook werd er twee keer gewonnen van Die Haghe. Uiteindelijk eindigde Valto op een knappe 3e plek met 5 punten. Deze prestatie maakt Valto zeker een van de favorieten in deze zaalpoule.

De laatste veld-ereklasser in deze zaalpoule is KVS 1. Zij zorgden voor een mooi stuntje door op de 3e plek te eindigen boven Avanti 1. KVS pakte 4 punten en won in de slotronde zelfs van TOP Sassenheim. Dit jonge team gaat zeker hoge ogen gooien deze zaalcompetitie.

Meervogels 1 speelde op het veld in de Hoofdklasse en werd net als Nieuwerkerk kampioen. De ploeg uit Zoetermeer pakte 9 punten in een poule met VEO, Pernix en Velocitas. Volgend veldseizoen dus in de Ereklasse-D samen met onder meer DeetosSnel, KVS, Valto en Nieuwerkerk.

Swift en GKV hadden minder plezier in de veldhoofdklasse. GKV speelde bij Nieuwerkerk in de poule en werd 4e. Wel wist de ploeg in de slotronde te stunten door te winnen bij koploper ONDO. Door die overwinning pakte Nieuwerkerk de titel. Als GKV straks weer compleet is, gaat de ploeg zeker beter presteren dan op het veld. Of dat ook voor Swift geldt, weten we niet. Feit is dat de Zeeuwen uit Middelburg teleurstelden met een 2e plek achter KOAG (8 punten).

We durven geen voorspellingen te doen in deze poule. Onze verwachting is wel dat Valto en DeetosSnel bovenin mee zullen draaien. Maar eigenlijk denken we dat alle teams wel aan elkaar gewaagd zullen zijn. Voor Nieuwerkerk zitten er in ieder geval geen makkelijke zaterdagen tussen. De ploeg zal elke week top moeten zijn. Allereerst dus zaterdag thuis in eigen huis. Tegen De Meervogels uit Zoetermeer. 19.00u. Be there!

De wedstrijdbal is deze week gesponsord door Jan Verbeek Advies!

Hieronder de livestream van de wedstrijd

Advertentie