8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

Recordaantal deelnemers bij Pubquiz in Zevenhuizen

De theatercommissie van Theater Swanla, die de pubquiz in Zevenhuizen al ruim zes jaar organiseert om het theaterprogramma te promoten, heeft ooit gesteld dat 25 deelnemende teams per avond wel zo’n beetje het maximum is. Toch blijkt de belangstelling iedere keer groter en wordt er geprobeerd om toch zoveel mogelijk teams een plaatsje te bieden. Vrijdag 10 november spande de eerste aflevering van de november-editie echter wel de kroon. Een recordaantal van maar liefst 39 teams vond een plek in de vernieuwde theaterzaal van het 50-jarige Dorpshuis Swanla.

Onder de 39 deelnemende teams waren ook weer vijf nieuwe teams, waaronder twee teams van katholieke basisschool De Wingerd uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Zij mochten meteen de scholenstrijd aangaan met de twee teams van openbare basisschool ’t Reigerbos uit Zevenhuizen. Deze strijd werd nipt gewonnen door de school uit Zevenhuizen. Beide scholen kwamen met hun teams niet dicht in de scores van de uiteindelijke winnaars.

De Zevenhuizens ronde werd gewonnen door team La Familia, uiteraard uit Zevenhuizen. In de eigenlijke pubquiz, waarin zoals altijd 82 te behalen waren, ging de eerste prijs naar een team dat al vanaf de eerste editie meedoet en al vaak de eerste prijs won. Team Triviacrackers (foto boven) haalde maar liefst 65 punten en mag op 9 december naar de inmiddels uitverkochte voorstelling van de tributeband van The Eagles. Vooraf krijgen zij een theatermenu. Team De Wasberen bereikte met 59 punten de tweede plaats en doet kosteloos mee aan een volgende pubquiz met diner vooraf. Team Broederschap mag als winnaar van de derde prijs, met 57,5 punten, op 27 januari gratis naar de voorstelling van de tributeband van The Beatles. Wie niet in de prijzen viel had toch een heel gezellige avond, die pas om 23.40 uur was afgelopen.

De tweede aflevering van de november-editie, op vrijdag 17 november, is ook allang stijf uitverkocht. De voorverkoop voor de januari-editie, op 19 en 26 januari, begint op zaterdag 18 november, om 10.00 uur. Inschrijven kan door vanaf dat moment een mail te sturen aan pubquiz@theaterswanla.nl. Een team moet uit minstens vier en mag uit maximaal acht personen bestaan. Deelname kost € 5,- per persoon.

Advertentie