8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

Rapportenschrijver Berenschot maakt Zuidplas mooi met foto uit Rijpwetering

Het bekende advies bureau Berenschot heeft onlangs een regionaal rapport opgeleukt met een foute foto. In het raport over de regio Midden Holland prijkt een mooie groene foto van een locatie langs het water. Volgens de rapportschrijvers zou het gaan om de gemeente Zuidplas. Het document werd door de raadscommissie verbonden partijen op 14 november behandeld maar niemand viel het op.

Niemand bij de redactie van Gouwe IJssel Nieuws kon de locatie thuisbrengen ergens in Zuidplas. Dat klopt ook want een oproep op Facebook bracht in no time de juiste locatie. Iemand herkende de locatie meteen als een jachthaven langs de Poeldijk in Rijpwetering.

De gemeenteraad moet binnenkort nog iets vinden van het rapport. Dan zal blijken of de domme fout belangrijk genoeg is om te verbeteren of dat het rapport gelijk ergens in een la opgeborgen mag worden. Schrale troost voor de rapportschrijvers, een uitvaartondernemer heeft deze stockfoto gebruikt als ware het Zuidplas.

Niet eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat Zevenhuizen in een ambtelijk rapport verkeerd tevoorschijn komt. Aantal jaar geleden is er in een concept nota een stalen brug getoond uit Zevenhuizen. Dat klopte dan ook, echter was dit een brug bijna 200 km noordelijker gelegen, in de Leekstervaart in het Groningse Zevenhuizen. Dit werd in de definitieve versie uiteindelijk hersteld met een foto uit Zevenhuizen alhier.

Advertentie