8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

Dames Villa Dorrestein ZVH onderuit in Woerden

de dames van Villa Dorrestein ZVH speelden zaterdag in Woerden tegen het team van Quadrant Bouw VTC Woerden en raakte daar hun ongeslagen status kwijt.  Dit gebeurde via de setstanden 21-25, 25-20, 25-17 en 25-17 werd het 3-1 voor Woerdense dames.

Trainer/coach Martin Rutten begon aan de wedstrijd zonder de dames uit het vierde damesteam, deze kwamen in de tweede set bij het team. Tevens kon Anniek Scheffers door een blessure alleen aanwezig in het achterveld. De volgende basis begon in het veld: Demi van Es als spelveerdeelster, verder Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Mariëlle Gerritsen, Julia Zwinkels, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam

De eerste set ging gelijk op en kon na een time-out bij 18-17 de stand naar zich toehalen. Met Marina Mijajlovic aan de serve bij 21-22 en Villa Dorrestein die de ballen goed van de grond hield en aan het net het goed kon afmaken werd deze set 21-25 binnengehaald.

In de tweede set startte Villa Dorrestein met dezelfde opstelling en gaat het scoreverloop gelijk op tot 8-8, Quadrant Bouw voerde de druk op en bij Zevenhuizen moet Julia Zwinkels geblesseerd uitstappen waardoor coach Martin Rutten wat oplossende aanpassingen in de opstelling moeten worden gedaan. Sonja van Mil komt binnen de lijnen als midden en vult deze positie in, afwisselend met diagonaal Mariëlle Gerritsen. Bij 19-20 lijkt de situatie  onder controle bij Zevenhuizen, echter de ongewone opstellingen zorgden voor verwarring met misverstanden tot gevolg. VTC Woerden maakte hier gebruik van een voerde de druk weer en kon deze set met 25-20 winnend afsluiten.

Coach Martin Rutten zette in de derde set een gewijzigde opstelling binnen de lijnen, Mariëlle Gerritsen kwam op het midden, Sonja van Mil op de buiten en Izzy van Spengen op de diagonaal. De onzekerheid lijkt Zevenhuizen meer parten te gaan spelen. In de loop van de set wordt Demi van Es vervangen door Marlies Nobel. Serverend en blokkerend werd er door Villa Dorrestein in deze set niet gescoord. Bij 11-7 vraagt coach Martin Rutten de eerste time-out aan bij 19-14 de tweede. VTC Woerden laat niet los en weet deze set met 25-17 winnend af te sluiten.

Met dezelfde opstelling begon Zevenhuizen aan de vierde set, Quadrant Bouw had de smaak te pakken en blijft het betere van het spel houden. De servicedruk wordt verder opgevoerd en ook de aanval op de rechtsvoor pakte veel punten. Blokkerend lukt het Villa Dorrestein onvoldoende om terug te komen. Kenmerkend is het einde van deze set waarin Zevenhuizen grossiert in pass fouten. VTC Woerden maakt het verschil met de  servicedruk en wint deze set met dezelfde cijfers 25-17.

De koppositie is Villa Dorrestein kwijt en staan u op een derde plaats.  Komende zaterdag 25 november spelen de dames van Villa Dorrestein in eigen huis. In Swanla zal om 16.15 uur het opgenomen worden tegen het Goudse team VollinGo DS 2, de huidige nummer elf van de derde divisie.

Foto’s: Martin Rutten

Advertentie