8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

NGV wint goud op Eerste districtswedstrijd

 In het topsportcentrum in Rotterdam mochten de middenbouw 3 turnsters van NGV afgelopen zaterdag 18 novemberhun eerste districtswedstrijd van dit seizoen turnen. Nora Hendriks, Sara van der Deijl, Ise Deelen, Esmay ten Brinke en Mirthe van Velzen kwamen in de 2e ronde in actie op en begonnen met stabiele sprongen waar steeds meer hoogte en dynamiek in komt. Op onderdeel brug werd door alle meiden heel netjes geturnd wat voor Ise Deelen en Mirthe van Velzen zelfs beloond werd met een score van 14.050 punten! Op balk waren de zenuwen goed aanwezig wat zorgde voor een aantal wiebels en vallen, echter maakten de meiden hun oefeningen wel keurig af. Nora Hendriks en Sara van der Deijl bleven wel goed op de balk staan en verdienden daardoor goede scores. De wedstrijd werd afgesloten op vloer waar de meiden een mooie show lieten zien. De oefening van Mirthe van Velzen werd zelfs beloond met een 14.350! Het team mocht tijdens de prijsuitreiking het hoogste podium betreden om de gouden medaille in ontvangst te nemen!

Individueel eindigden alle deze meiden ook nog eens in de top 10. Mirthe van Velzen werd eerste, Ise Deelen werd tweede en Esmay ten Brinke eindigde als derde. Sara van der Deijl bracht het tot de vijfde plaats en Nora behaalde een nette tiende plaats.

In de derde ronde ronde was het de beurt aan de eerstejaars junioren D Tess ten Berge en Dané Boer. Zij begonnen op vloer met mooie artistieke oefeningen. Op sprong lieten zij beiden een ruime “half in half uit” zien. Bij Brug moesten ze allebei hard werken, maar kwamen daardoor hun oefeningen door. Zij sloten af op balk met stabiele balkoefeningen, maar moest Dané Boer de balk nog wel even te vroeg verlaten. De meiden kunnen terugkijken op een goede eerste meerkamp als junior D. Dané Boer werd uiteindelijk 14e en Tess ten Berge 16e.

Advertentie