8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Nieuw asfalt op Parallelweg Zuid tussen Nieuwerkerk en Moordrecht

Tussen 27 november en 8 december herstelt de gemeente Zuidplas de Parallelweg Zuid. Dat is de weg langs de A20 bij autobedrijf Van Vliet tussen Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel.

De parallelweg was er al een tijd slecht aan toe. De gemeente hoopte dat het opknappen van de weg meegenomen kon worden bij de verbreding van de A20. Die inschatting bleek te optimistisch. Zolang kon het vernieuwen  van het wegdek niet op zich laten wachten. De oorzaken van de schade aan de weg zijn onder andere het zware vrachtverkeer en de wortels van de bomen. “De grote bomen in de smalle berm veroorzaken schade bij een periode van droogte. Dat kun je zien aan de golven die in het wegdek zijn ontstaan”, aldus de woordvoerder van de gemeente.

Asfalt Parallelweg Zuid

Advertentie