8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Prijzen drinkwater bij Oasen en Dunea omhoog

De beide drinkwaterleidingbedrijven in Zuidplas en Waddinxveen verhogen per 1-1-2024 het vastrecht en de prijs per kubieke meter van het drinkwater. Daarmee hebben de aandeelhoudende gemeenten waaronder Zuidplas en Waddinxveen op de aandeelhoudersvergadering mee ingestemd.

Oasen

Oasen levert het drinkwater voor Moordrecht, Waddinxveen en Gouda Westergouwe. Hier is de verhoging het komende jaar van €1.46 per m³ naar € 1,56 per m³ bij Oasen. Het vastrechttarief wordt € 91,45 per jaar, dat was voor 2023 € 83,66. Alle bedragen zijn inclusief belasting op leidingwater en BTW.

Onze klanten rekenen op onberispelijk drinkwater, op elk moment van de dag. Het is onze
maatschappelijke taak om ervoor te zorgen dat kraanwater betrouwbaar, duurzaam en
betaalbaar blijft. Niet alleen voor nu, ook voor de komende generaties. Dat is een grote opgave
en lukt alleen als we goed samenwerken met onze omgeving, onze infrastructuur versterken en
vakbekwame mensen aan ons blijven binden
” zegt Walter van der Meer, directeur van Oasen.

Dunea

Dunea is de leverancier voor Moerkapelle, Nesselande, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. Daar is de verhoging per 1000 liter water minder groot als bij Oasen ; van €1,41 naar €1,45 per m³ drinkwater. Het vastrecht stijgt van € 72,90 naar € 85,25 inclusief belasting op leidingwater en BTW.

Hoewel veel mensen in het kader van waterbesparing zeggen dat drinkwater veel te goedkoop is, blijft Dunea goed letten op de kosten”, verzekert directeur Wim Drossaert van Dunea . “Het is immers ook belangrijk om deze primaire levensbehoefte betaalbaar te houden voor iedereen.”

Bron : Dunea
Advertentie