8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Scherp in Packaging ZVH laat Draisma Dynamo hard werken

De heren van  Scherp in Packaging ZVH speelden woensdagavond in Apeldoorn, de laatste wedstrijd van de eerste helft tegen de nummer vier van de BetCity Eredivisie, Draisma Dynamo. De Zevenhuizense heren begonnen onbevangen aan de wedstrijd en wist Dynamo hard te laten werken om via de setstanden 25-16, 25-22 en 25-21 een 3-0 overwinning te behalen.

Trainer/coach Kristian van der Wel en assistent Ronald Kooijman kan weer met mate over de twee middenaanvallers, die aan het herstellen zijn van hun blessure en ook tweede spelverdeler Steven Oei kon met mate ingezet worden. De volgende  opstelling kwam in het veld: Timothy Scheffers, Sam van der Loo, Koen Herrebout, Jasper de Jong, Roel Oude Nijhuis, Yvo Lunsing en libero Richard Rademaker.

Scherp in Packaging begon voorzichtig aan de wedstrijd een keek ondanks de goede acties van Koen Herrebout al snel tegen een 7-3 achterstand aan. Coach Kristian van der Wel nam gelijk zijn eerste time-out, hierna kwam Zevenhuizen beter in hun spel en kon via de aanvallen van Yvo Lunsing het gat dichten tot 15-14. Dynamo wist nu met een lastige serve de passers van Scherp in Packaging onder druk te zetten en kon verder uitlopen naar 20-15. Zevenhuizen bracht nog Lennaert Hogenhout voor de serve van Jasper de Jong in het veld, maar dit had geen effect en Dynamo nam het weer over en kon deze set met 25-16 winnend afsluiten.

In de tweede set kwam Lennaert Hogenhout voor Sam van der Loo en Max Nieuwstad voor Koen Herrebout binnen de lijnen. Beiden liet gelijk zien waarom zij ingezet waren en Scherp in Packaging wist een lichte voorsprong te nemen. In een spannende strijd wisten de Zevenhuizense heren het Dynamo moeilijk  te maken en dit noopte coach Redbad Strikwerda dat hij bij 17-20 een time-out moest nemen. Dit resulteerde erin dat Dynamo weer terug in de wedstrijd kwam  door een sterke service. Bij 19-20 werd door Zevenhuizen een time-out genomen, maar Dynamo ging gewoon door en wist voor te komen bij 21-20 kwam Sam van der Loo weer in het veld voor Max Nieuwstad. De volgende time-out werd alweer bij 22-20 genomen, maar de serve van Dynamo kon niet gestopt worden. Ook een dubbele wissel aan Zevenhuizense kant kon niet een verandering brengen, kwam nog op 23-22. Het laatste punt in deze set werd door een sterke serve gescoord 25-22.

Coach Kristian van der Wel stelde in de derde set Jesse Hanemaaijer voor Jasper de Jong op. Het scoreverloop in deze set begon gelijk opgaand en na 6-5 liep Dynamo verder uit en nam Zevenhuizen bij 9-6 hun eerste time-out. Er volgde lange rally’s die vaak door Dynamo werden gewonnen. Bij 12-10 voerde coach Kristian van der Wel de dubbele wissel uit, Vincent van der Kraats voor Timothy Scheffers en de net herstelde Steven Oei voor Yvo Lunsing. Zevenhuizen wist niet genoeg te scoren en bij 17-15 werd de dubbele wissel weer terug gedraaid. Uiteindelijk wist Dynamo met één van de acht blokkeringen deze set af te sluiten met 25-21, daarmee kwamen zij gelijk op een derde plaats op de ranglijst.

Voor Scherp in Packaging staat zaterdag de wedstrijd tegen de huidige nummer vier NovaTech Lycurgus uit Groningen op het programma. Deze wedstrijd wordt om 20.00 uur in het eigen huis Swanla gespeeld en is het begin van de tweede competitie helft.

Draisma Dynamo: Sjors Tijhuis (5), Jack Williams (20), Yannick Bak (5)(Niels Lipke (2)), Cas Abraham (10)(Thijs Schunselaar), Duco Krook (10)(Gijs van Solkema (2)), Freek de Weijer (2), Edvin Svard (L)(Micha Lammertink (L)

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(1)(Lennaert Hogenhout (6)), Koen Herrebout (4)(Max Nieuwstad (8)), Timothy Scheffers (1) (Steven Oei), Yvo Lunsing (15)(Vincent van der Kraats(1)), Roel Oude Nijhuis, Jasper de Jong (Jesse Hanemaaijer (2)), Richard Rademaker (L)

Foto’s: Nico Perdijk

Advertentie