8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Voorlichtingsavond opvanglocatie voor vluchtelingen in Nieuwerkerk

Op donderdag 14 december organiseert de gemeente Zuidplas een inloopavond voor inwoners en overige belangstellenden over de mogelijke komst van een regionale opvanglocatie (ROL) in Zuidplas. De beoogde locatie is de spoorzone langs de Zuidplasweg. Deze ROL biedt tijdelijk onderdak aan maximaal 300 statushouders en kansrijke asielzoekers voor een periode van maximaal 10 jaar. De statushouders, die al een verblijfsvergunning hebben, verblijven in deze opvang tot zij een huis in de regio krijgen toegewezen. De kansrijke asielzoekers, die nog in afwachting zijn van hun vergunning, zitten hier tijdelijk tot zij een verblijfsvergunning krijgen en toegewezen worden aan een gemeente.

Programma

Op deze avond komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

Waarom deze locatie de meest geschikte is;
Wat een Regionale Opvang Locatie (ROL) precies is en het verschil met asielzoekerscentrum;
Het verschil tussen statushouder en kansrijke asielzoeker;
Wat zijn de afzonderlijke verantwoordelijkheden van het COA en de gemeente;
Veiligheid op de ROL en in uw omgeving;
Welke stappen genomen moeten worden om de ROL te realiseren

Inloopavond en aanmelding

De inloopavond heeft geen plenair gedeelte. Dit betekent dat inwoners tussen 19:00 en 22:00 uur kunnen binnenlopen wanneer het hen uitkomt. De gemeente vraagt geïnteresseerden om zich aan te melden voor deze avond.

Datum en Locatie: Donderdag 14 december, Comenius College aan het Fresiaveld 20, 2914 PN Nieuwerkerk aan den IJssel. De ingang is aan de Zuidplaslaan. De inlooptijden zijn tussen 19:00 en 22:00 uur. Informatie over het aanmelden is te vinden op de website van de gemeente.

Advertentie