8.5 C
New York
vrijdag 17 mei 2024

Ervaringsdeskundige, Faaria Chand, introduceert het ‘Leven met NAH’ kwartetspel 

Creatieve ondernemer en ervaringsdeskundige op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Faaria Chand, heeft een kwartetspel gelanceerd genaamd ‘Leven met NAH’. Dit initiatief heeft als doel het leven met NAH beter zichtbaar te maken en de mogelijkheden te benadrukken, ondanks de uitdagingen die dit hersenletsel met zich meebrengt.

In 2011 liep Faaria Chand hersenletsel op waardoor haar leven compleet veranderde. Haar motivatie om het ‘Leven met NAH’ kwartetspel te creëren, komt voort uit haar ervaringen na haar revalidatie. Faaria vertelt: “Gefrustreerd door het onbegrip dat ik ervoer, zocht ik naar een manier om uit te leggen wat niet-aangeboren hersenletsel werkelijk inhoudt. Bovendien wilde ik bewijzen dat ondanks de uitdagingen die gepaard gaan met NAH, er nog steeds veel mogelijk is. Ik wil begrip creëren voor de uitdagingen waarmee mensen met NAH dagelijks worden geconfronteerd”.

Het ‘Leven met NAH’ kwartetspel is het prachtige resultaat van Faaria’s inzet en is professioneel vervaardigd op basis van haar eigen ervaringen en die van andere mensen met NAH. De illustraties van het spel zijn verzorgd door Manon de Koning, bekend van het stripboek ‘Alles op zijn kop’. Faaria, die een deel van haar tijd doorbrengt in activiteitencentrum De Schalm, beveelt het ‘Leven met NAH’ kwartetspel aan voor gebruik op NAH-locaties, in opleidingen en voor thuisgebruik.

Het kwartetspel is een laagdrempelige manier om kennis en ervaringen over NAH te delen. Het inspireert open en eerlijke gesprekken over de gevolgen van NAH en er ontstaat een veilige ruimte waarin persoonlijke verhalen gedeeld kunnen worden. Voor meer informatie en voor het bestellen van het ‘Leven met NAH’ kwartetspel check je de website van Faaria.

Gemiva ondersteunt mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of ondersteuning nodig hebben. Activiteitencentrum De Schalm is onderdeel van Gemiva, waar mensen met onder meer niet-aangeboren hersenletsel dagelijks komen. De focus ligt op het mogelijk maken van een zo normaal mogelijk leven. Meer hierover lees je op de website van Gemiva.

Advertentie