8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Snertdag bij molen Windlust

Op zaterdag 16 december vanaf 11:00 uur staan de vrijwilligers van molen Windlust klaar om zelfgemaakte Snert te verkopen. Ze hebben er desgewenst een halve warme worst en een broodje. Dick Groenendal van de Windlust legt uit dat monumenten een groot deel van hun onderhoudskosten zelf moeten zien te ‘verdienen’. “Onze rijkdom zijn de vrijwilligers waar we zeer trots op zijn en ons maalvaardig monument. Maar houd dat maar is in stand.” Dus probeert de stichting op allerlei manieren geld te verdienen aan kleine en grote evenementen. In december is dat de snertdag. “Die dag draait om de soep en niet dat het in de soep loopt”.

De vrijwilligers van de windlust hopen op veel klandizie en een topomzet. Naast soep en halve worst, zijn er nog een klein aantal kerstattributen te koop. Rond vier uur gaat de molen sluiten. Daarom is de oproep: “Op is op dus kom op tijd”.

Advertentie