8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Feestelijke opening circulaire basisschool in Moerkapelle

Vanochtend opende wethouder Wybe Zijlstra samen met Lilly uit groep 4 van Openbare basisschool Keijzerschool in het dorp het tijdelijke, circulaire en modulaire schoolgebouw in Moerkapelle. In slechts zes weken tijd werd dit tijdelijke schoolgebouw neergezet. Hiermee is niet alleen een snelle en duurzame oplossing voor het ruimtegebrek geboden, maar ook een fijne leeromgeving voor de kinderen waarin zij goed kunnen leren en spelen.

Dit energiezuinige groen-zwarte gebouw, op de Koningsspil in het dorp, bestaat uit houten modules en is herbruikbaar. Deze constructie maakt het mogelijk om flexibel en duurzaam invulling te geven aan de ruimtebehoefte voor het basisonderwijs. Het is een van de eerste circulaire en modulaire scholen in ons land die voor tijdelijke huisvesting wordt gebruikt. Dit gebouw blijft staan totdat de nieuwe school is opgeleverd en in gebruik genomen.

Directrice Femmie van Brenk is blij met de fijne samenwerking met diverse partijen rondom de bouw. In goed overleg met bouwbedrijf Batenburg werd de volgorde van het bouwen van de toekomstige school vandaag aangepast, het plaatsen van balkonplaten was de oorspronkelijke planning voor vanmorgen, maar voor alle veiligheid werd dit verschoven naar een ander moment. In het toekomstige schoolgebouw komt de Keijzerschool op de begane grond en op de verdieping erboven worden appartementen voor starters gebouwd.

Vanochtend in alle vroegte hadden leerlingen, ouders en leerkrachten zich verzameld in de grote hal van het circulaire schoolgebouw aan de Koningsspil. De directrice van de Keijzerschool, Femmie van Brenk, heette eenieder welkom.

Het personeel van de school heeft zich ingezet om de tijdelijke school tot een sfeervol gebouw te maken. De dag na het sinterklaasfeest is het personeel hard aan de slag gegaan om het een fijne plek te maken voor de kinderen.

Met dank aan alle inzet van het personeel is het een gezellig gebouw geworden
directrice Femmie van Brenk

Daarna sprak wethouder Wybe Zijlstra de genodigden toe en opende hij de school met het doorzagen van een houten plank “Dit is weer eens wat anders dan het doorknippen van een lintje” sprak de wethouder de kinderen toe.

Na luid applaus van alle genodigden was er voor iedereen wat te drinken en een traktatie om de opening te vieren.

Wethouder Wybe Zijlstra overhandigde de directrice een persoonlijk cadeau. Een lijst met daarin een afdruk van kinderhanden. In deze lijst komt een collage van foto’s met openingen van deze circulaire school waarvan de Keijzerschool de eerste is.

Om tijdens de bouwfase van de nieuwe, permanente school onderdak te kunnen bieden aan de leerlingen, zocht de gemeente Zuidplas naar een duurzame oplossing voor het ruimtegebrek. Uiteindelijk koos zij ervoor om tijdelijk een circulair en modulair schoolgebouw neer te zetten.

De Keijzerschool met meer dan 200 leerlingen maakt een behoorlijke groei mee. Op dit moment zijn de groepen 4 t/m 6 gehuisvest in dit circulaire gebouw, de groepen 1, 2 en 3 krijgen nog les in het gebouw dat in januari 2019 in gebruik werd genomen.

Uitbreiding scholen
De bouw van de tijdelijke school in Moerkapelle hangt samen met de uitbreiding van de scholen in Moerkapelle. Dit betreft de uitbreiding van de Rehobothschool en de Keijzerschool die samen gevestigd zijn in één schoolgebouw aan de Koningsspil. Aanleiding voor de uitbreiding van deze scholen is de verwachte toename van de leerlingaantallen als gevolg van de uitbreidingswijken De Jonge Veenen en Moerkapelle Zuid.
In juli 2023 gingen de (bouw)werkzaamheden van start voor het nieuwe schoolgebouw. Naar verwachting wordt de nieuwe school in het 4e kwartaal van 2024 opgeleverd. Daarna wordt het circulaire en modulaire gebouw verwijderd en elders weer opgebouwd en in gebruik genomen.

Advertentie