8.5 C
New York
zaterdag 2 maart 2024

Groot jubileumfeest én opening bij Keijzerschool in Moerkapelle

Op woensdag 16 januari was er groot feest bij de Keijzerschool in Moerkapelle. Niet alleen werd het nieuwe deel van de brede school officieel in gebruik genomen door de Keijzerschool, ook werd het 50 jarig jubileum gevierd. Het oude gebouw van de Keijzerschool is in 1969 geopend door de toenmalige burgemeester van Moerkapelle, de heer I.J.P. Keijzer .

Tijdens het feest werd feestelijk door ad-interim directeur Arie-Jan van Zanten en diens opvolger het lint geopend onder toeziend oog van loco-burgemeester Verbeek en dorpswethouder Hordijk. De wethouder had vanwege het jubileum ook een cheque bij zich van 350 euro voor de school. De Keijzerschool is de eerste school die de nieuwbouw betrekt aan de Windvaan. Na de voorjaarsvakantie zal ook de Rehobothschool verhuizen naar het gebouw in nieuwbouwwijk de Jonge Veenen.

Voor de kinderen werd het feest compleet gemaakt door op een grappige manier verkeersles te krijgen van Jovel entertainment. Met een foto met papier in zijn handen toonde de artiest vooral geen correcte verkeersborden maar verkeerde borden. De aankomende directrice kreeg van Jovel de bijnaam tussendirecteur.

Op de persconferentie een dag eerder lieten loco-burgemeester Verbeek en wethouder Hordijk al weten dat ze zin hadden in de feestelijke opening. Wethouder Hordijk bevestigde ook dat hij al druk bezig is met de herbestemming van de nieuwe locaties en informele gesprekken voert met zowel projectontwikkelaars als bewoners. De Christenunie/SGP hebben hier al schriftelijke vragen over gesteld. In maart, na de verhuizing van de Rehobothschool en de bibliotheek zal nog een grote opening volgen.

foto’s en informatie : Jacolien Rog

Advertentie