8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Stichting Leergeld zet vrijwilligers in het zonnetje.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft op woensdag 20 december Conny van der Knaap-Ista in het “zonnetje” gezet als blijk van waardering en dankbaarheid voor haar jarenlange inzet als adviseur bij de stichting. Maar ook scheidend voorzitter Paul van den Eijnden ontving uit handen van voorzitter Louis de Haan de onderscheiding die hoort bij het “zonnetje”.

Conny is in 2019 begonnen als vrijwilliger voor Leergeld. Sindsdien heeft zij vele huisbezoeken afgelegd bij cliënten die voor het eerst een aanvraag deden bij de stichting. Zij adviseerde aanvragers in het woud van allerlei regelingen voor mensen met een krappe beurs. Daarnaast heeft zij vele nieuwe adviseurs ingewerkt. Leergeld Nederland (de overkoepelende vereniging) heeft de lokale stichtingen de mogelijkheid gegeven om een aanvraag in te dienen om een vrijwilliger in het zonnetje te zetten. De waardering bestaat uit een goudkleurige speld met de kleuren van het Leergeldlogo.

Paul van den Eijnden is jarenlang lid geweest van het bestuur van de Stichting Leergeld en de laatste vijf jaar als voorzitter. Paul heeft door zijn uitgebreide bestuurlijke ervaring veel bijgedragen aan de professionalisering van de stichting. Echter door persoonlijke omstandigheden heeft hij moeten besluiten te stoppen met zijn werk voor Leergeld.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 130% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, Squla en WRTS, sportles, schoolspullenpas. Wilt u meer informatie of een aanvraag doen? Kijk dan op de website Stichting Leergeld Hollandsche IJssel – Home (leergeldijssel.nl)

Advertentie