8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Het verhaal van Ai Weiwei in Swanla

Op dinsdagavond 9 januari houdt kunsthistoricus Peter Thissen een lezing over het werk van de kunstenaar Ai Weiwei. Hij is naast kunstenaar ook architect, filmmaker, activist, antiekhandelaar en filosoof. Weiwei houdt ons een spiegel voor, waarin we onze tijd op een morele wijze weerspiegeld kunnen zien.

Kunsthal

De tentoonstelling ‘In search of humanity’ van deze kunstenaar is tot 3 maart te zien in De Kunsthal van Rotterdam. Aan de hand van 120 kunstwerken wordt het oeuvre van ruim veertig jaar belicht.

Grootste kunstenaar van onze tijd

Het blad Foreign Policy noemde Ai Weiwei ooit de grootste denker van onze tijd. Hij was persoon van het jaar in Time en Artreview noemt hem de grootste kunstenaar van onze tijd. Reden genoeg om deze tentoonstelling niet aan u voorbij te laten gaan. Peter Thissen geeft u in zijn lezing handvatten om grip te krijgen op het conceptuele werk van de kunstenaar. Is Ai Weiwei een nar of een rebel? Of stelt hij ons morele vragen?

In de cel

Na deze lezing zult u niet meer ontkomen aan de poëtische en filosofische zeggingskracht van het werk. Peter gaat dieper in op de invloed van de vader van de kunstenaar, die een groot dichter was in China. Hij zal ook toelichten hoe Ai Weiwei in de Chinese cel belandt en vervolgens het land wordt uitgezet.

Swanla

De lezing wordt gehouden in dorpshuis Swanla, Burg. Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen en duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van de Stichting Beeldende Kunst Zuidplas.

Advertentie