8.5 C
New York
zondag 5 mei 2024

Woonzorg Nederland wil Kamerlingh Ohnes ontwikkelen – bestemmingsplan ter inzage

De gemeente Zuidplas heeft een ontwikkelaar gevonden voor het plan aan de Kamerlingh Ohnesstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze herontwikkeling van de voormalige locatie van de school De Tweemaster (Prins Willem Alexanderschool) staat al lange tijd op papier maar nu wordt het bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Op 27 juni werd de Nota van Uitgangspunten vastgesteld door de gemeenteraad voor 35 sociale huur- en 9 middenhuurwoningen op het terrein dat al langere tijd braak ligt in de wijk Dorrestein. Er is met de buurt vaak gesproken over het ontwerp dat nu voor ligt. De gemeente Zuidplas heeft in de wijk een uitnodiging uitgestuurd voor een inloopavond op maandag 22 januari tussen 18:30 – 21:00 uur in het gemeentehuis.

Het college van B&W gaat een reserveringsovereenkomst aan met de corporatie Woonzorg Nederland voor de verkoop van het bouwperceel aan de Kamerlingh Onnesstraat. Woonpartners Midden Holland was de eerste gegadigde hebben in april 2023 weten dat na een herprioritering van de eigen portefeuille afgezien werd van ontwikkeling van dit project.

Van de drie overige in Zuidplas toegelaten corperaties lieten Mozaïek en Woonbron desgevraagd weten geen capaciteit op de korte termijn te hebben, Stedelink leek wel binnen de kaders van programma, planning en ruimtelijk model te kunnen ontwikkelen maar bleek in augustus 2023 ook niet in staat om het project binnen de gestelde voorwaarden te kunnen realiseren.

Naast de vier toegelaten corporaties hadden zich intussen de corporaties Maas Wonen en Woonzorg Nederland gemeld. Na een gespreksronde met beide partijen viel de keuze op Woonzorg Nederland omdat deze corporatie achter de kwaliteitsambitie van de gemeente stond en het ruimtelijk model uit de NvU binnen de gewenste planning kon ontwikkelen.

De gemeente moet de voorgenomen verkoop openbaar publiceren in kader van het Didam-arrest. De Hoge Raad stelde eerder dat het gelijkheidsbeginsel een een-op-een verkoop van vastgoed in de weg, als er (naar verwachting) meerdere (potentiële) gegadigden voor dat vastgoed zijn. 

Advertentie