8.5 C
New York
dinsdag 14 mei 2024

Ingezonden brief: teken bezwaar aan tegen Verlengde Molengangenpad

Van donderdag 28 december 2023 tot en met 7 februari 2024 ligt op het gemeentehuis het bestemmingsplan Verlengde Molengangenpad ter inzage. Het doel van dit bestemmingsplan is “om de realisatie van een recreatief fiets-/voetpad planologisch mogelijk te maken.” De indiening van dit plan heeft echter een voorgeschiedenis.

In 2017 nam het Recreatieschap Rottemeren het besluit om het Molengangenpad aan de Westzijde van de Rotte te leggen. In 2018 werd vervolgens besloten om het Molengangenpad aan de Oostzijde te leggen. In 2020 werd een petitie om het pad aan de Westzijde te leggen door ruim 1000 personen ondertekend. In 2021 nam de gemeenteraad een motie aan waarin het college gezien een aantal overwegingen werd verzocht bij het DB Rottemeren kenbaar te maken dat er in de gemeente raad van Zuidplas grote zorgen zijn over een toekomstbestendige verkeersveilige route van de oostelijke variant en het DB op te roepen door verdere uitwerking van de oostelijke variant aan te tonen hoe in de ogen van het recreatieschap deze route toekomstbestendig verkeersveilig kan worden aangelegd. Tevens werd het college verzocht het DB Rottemeren op te roepen gelijktijdig een alternatieve route te verkennen, een route geheel over de westelijke kant.

Vervolgens voerde een onderzoekbureau een studie uit naar de verkeerssituatie ter plaatse. De conclusie van het onderzoek is dat met een aantal maatregelen ter verbetering van de verkeerssituatie aanleg van het Molengangenpad aan de Oostzijde van de Rotte verantwoord is. De te nemen maatregelen zijn echter niet geloofwaardig. De in de petitie van 2020 naar voren gebrachte bezwaren zijn ons inziens nog steeds actueel.

Wij roepen de lezers daarom hierbij op om doormiddel van het indienen van een zienswijze bezwaar te maken tegen vaststelling van het Ontwerp Bestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Verlengde Molengangenpad.” Desgewenst kunt u bij uitstek vóór 1 februari een telefonische afspraak maken voor het mondeling indienen van uw zienswijze via (0180) 330 300.

Comité Rondje Moerkapelle.

Dit is een opinie artikel of ingezonden brief, geschreven door de ondertekenaar. Het is dan ook zijn of haar mening en niet geschreven en ook niet onderschreven door de redactie. Wie ook een opinie artikel wil insturen nodigen we van harte uit op info@gouweijsselnieuws.nl

Advertentie