8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Bewoners Dalenbuurt boos over ontbreken beloofde participatie

De bewoners van het Zwanendaal en de Spechtendaal zijn boos over het ontbreken van de eerder beloofde participatie. Dit was ooit door een vorige wethouder toegezegd maar op eens ontvingen zij een plan van Verheij groen met een schets hoe het gaat worden.

Het plant vak aan de binnentuin van de Zwanendaal gaat verdwijnen en wordt vervangen voor gras. Er blijven 2 bomen staan maar 4 lijsterbesbomen worden gekapt. Hiervoor komen later 4 sierkersen voor in de plaats. Inmiddels zijn meerder bewoners in het verweer gekomen en stichting Onbeperkt Zuidplas is al benaderd.

We hebben ooit aangegeven dat de stekelbosjes vervangen mochten voor andere bosjes maar dan wel in overleg. Een voormalige wethouder heeft toen tijdens een huisbezoek beloofd dat dit in overleg zou gebeuren. Nu worden we ineens geconfronteerd met een uitgewerkt plan en missen we het beloofde meepraten” laat een bewoner weten. Een initatief tot een buurtmoestuin werd ook al eerder afgewezen door de gemeente Zuidplas.

Ook op andere plekken in de wijk Zuidplas zijn dergelijke projecten uit de grond gestampt zonder inspraak. zoals achter het Lelieveld waar al in week 5/7 gestart wordt Volgens bewoners zijn de bosjes nu een bewezen plek voor egels die ‘s avonds de tuinen veelvuldig bezoeken. “Iemand had Verheij gebeld en kreeg te horen dat er geen egels zaten. Ik heb ze in mijn tuin lopen en gefilmd. Hoe kunnen we dit dan nog serieus nemen”. Ook wordt er nu al een nest gebouwd door de eksters in een van de te kappen bomen.

Wat de bewoners betreft start eerste de participatie en wordt er dan een plan gemaakt. Het onderhoud valt onder wethouder Zijlstra die afgelopen week al bakzijl haalde over de participatie van de speeltuin aan de Polderdreef en kreeg schriftelijke vragen over de participatie van de scholenbouw van de fractie van de ChristenUnie/SGP aan broek.

Advertentie