8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Scherp in Packaging ZVH weet weer wat winnen is.

De heren van Scherp in Packaging ZVH speelden woensdagavond in Ede tegen het TalentTeam Papendal, de hekkensluiter van de  BetCity Eredivisie. Het eerste competitietreffen tussen de beide teams verliep in een klinkende overwinning voor Scherp in Packaging ZVH. Dit gaf vertrouwen in deze ontmoeting en dat bleek volkomen terecht te zijn. Via de setstanden 19-25, 14-25 en 19-25 werd een 3-0 overwinning behaald.

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent coach Ronald Kooijman stelde de volgende basis op in het veld: Sam van der Loo, Yvo Lunsing, Lennaert Hogenhout, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers en libero Richard Rademaker.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Scherp ZVH het initiatief en wist met Yvo Lunsing aan service de druk op het TalentTeam  zetten en direct een voorsprong te nemen. Zevenhuizen wist dit voort te zetten en nadat Jesse Hanemaaijer aan serve weer wist te scoren nam coach Arnold van Ree van het TalentTeam bij 7-12 zijn eerste time-out. Langzaam kwam het TalentTeam in de wedstrijd en wist de achterstand te verkleinen. Dit noopte coach Kristian van der Wel om bij 13-15 een time-out te nemen. Dit had effect en Benjamin Parkinson kon met zijn aanval direct de service terug halen. Scherp in Packaging vervolgde de ingeslagen weg goed en bij 16-18 kwam Vincent van der Kraats binnen de lijnen om de servicebeurt van Sam van der Loo over te nemen. Dit zorgde weer voor punten en bij 17-20 werd de wissel teruggedraaid. Uiteindelijk wist Zevenhuizen deze set met 19-25 te winnen.

Met dezelfde opstelling begonnen de Zevenhuizense heren aan de tweede set. Nu duurde het wat langer voordat Scherp in Packaging een gat kon slaan. Na de time-out van de thuisploeg bij 4-7 bleef Benjamin Parkinson zijn serve goed spelen en werd de voorsprong vergroot. Zevenhuizen wist zelf de passing goed te verzorgen en kon Timothy Scheffers zijn aanvallers goed bedienen. Het TalentTeam wist halverwege toch nog iets terug te komen en bij 11-15 nam Kristian van der Wel een time-out. De side-out werd gewonnen en met de aanvallen van Lennaert Hogenhout en Yvo Lunsing werd de voorsprong staag vergroot. In de eindfase wist Jesse Hanemaaijer met zijn blok de set met 14-25 afsluiten.

Ook in de derde set begon Zevenhuizen met dezelfde opstelling. Met de serve van Yvo Lunsing en de aanvallen van Benjamin Parkinson werd weer gelijk een 0-4 voorsprong opgebouwd. Serverend bleef Zevenhuizen goed doorpakken en liep uit naar 1-8. Bij 6-14 wisselde coach Kristian van der Wel Lennaert Hogenhout voor Max Nieuwstad. Zevenhuizen verslapte niet en bleef met hun sterke  service, 14 in totaal, de verdediging van het TalentTeam bestoken. In de eindfase nam Zevenhuizen nog een time-out bij 19-24 nadat de gastheren twee punten op rij wist te scoren. Hierna kon Benjamin Parkinson met zijn aanval de set met 19-25 winnend afsluiten en pakte Scherp in Packaging de volle 3-0 winst.

Voor de Zevenhuizense heren staat het komend weekend een vol programma te wachten. In Swanla zal op zaterdag om 20.00 uur het opgenomen worden tegen de nummer drie van de BetCity Eredivisie Numidia VC Limax uit Odiliënberg. Na deze wedstrijd hebben de heren van Scherp in Packaging weinig tijd om zich weer op te laden voor de wedstrijd op zondag 28 januari tegen de nummer twee  Draisma Dynamo uit Apeldoorn. Deze wedstrijd wordt om 16.00 uur aangevangen

TalentTeam Papendal: Thom van der Ent (3)(Fons Hoffmann (1))), Koen Sanders (7)(Boris Thumann (1)), Ilja van der Pijl (2), Luuk Steenbergen (3), Lukas Sleurink (7), Jip Schurkens (10), Jort van der Laan (L)(Ayhan Firat (L))

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(5)(Vincent van der Kraats (1)), Lennaert Hogenhout (4) (Max Nieuwstad ), Timothy Scheffers (2), Yvo Lunsing (19), Jesse Hanemaaijer (7), Benjamin Parkinson (17), Richard Rademaker (L)