8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Geen treinen van, via en naar Gouda dit weekend

Door werkzaamheden bij het station rijden er vanaf zaterdagmorgen 3 februari 00:30 tot en met maandag 5 februari 02:30 van februari geen treinen van, naar en via Gouda. ProRail pakt onder andere kabels en leidingen aan.

Reizigers kunnen een bus pakken of omreizen. Vanaf Rotterdam rijden er pendeltreinen naar station Nieuwerkerk a/d IJssel. Vanaf daar rijden stopbussen naar Gouda. Doorgaand verkeer naar Utrecht krijgt het omreisadvies via Rotterdam, Schiphol naar Utrecht. Tussen Alphen aan den Rijn en Gouda rijden stopbussen.

Aan de zuidkant van station Gouda maakt ProRail plaats voor een nieuwbouwproject. Op dit ‘Lombokterrein’ worden ongeveer zestig woningen gebouwd. Men legt de kabels voor het treinverkeer veilig in nieuwe kabelkokers, zodat de woningbouw van start kan gaan.

Tegelijkertijd voeren de aannemers van ProRail restwerkzaamheden uit bij Oudewater, tussen Woerden en Gouda. Hier heeft men vorig jaar wachtsporen verwijderd. Men gaat daar nu ook nieuwe schouwpaden aanleggen en voeren de laatste, afrondende werkzaamheden uit. Bij Woerden wordt een kapotte wissel hersteld.

Advertentie