8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Weer verlies dames Villa Dorrestein ZVH na uitval libero

De Zevenhuizense dames van Villa Dorrestein speelden zaterdag tegen het team van Eetcafé ’t Centrum Thor in Bergambacht en konden deze dramatisch verlopen wedstrijd niet in winst omzetten. Via de setstanden 25-23, 25-19, 25-22 en 17-25 wist de thuisclub de wedstrijd met 3-1 binnen te halen.

Trainer/coach Martin Rutten met assistent Cees van Mullem en aan de zijkant Julia Zwinkels kon beschikken over Eden Wensveen. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Demi van Es, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Mariëlle Gerritsen, Sonja van Mil, Anniek Scheffers en libero Jolien van Dam.

De beide teams hielden elkaar in de eerste set goed in evenwicht en was het een spannende strijd, in deze set had coach Martin Rutten halverwege Sonja van Mil gewisseld voor Marina Mijajlovic. In deze set sloeg bij 21-22 het noodlot toe voor Villa Dorrestein. Na een lastige aanval van Thor moest libero Jolien van Dam een verdedigende actie uitvoeren. Deze verliep niet zoals het moest en blesseerde Jolien van Dam zich zodanig, dat zij van het veld moest worden geholpen. Na het bezoek ’s avonds aan de SEH bleek het een afgescheurde  achillespees te zijn en zal zij voorlopig uit de roulatie zijn. Doordat de vaste vervanger van de libero Marina Mijajlovic al in het veld stond, moest coach Martin Rutten diep nadenken en mede door de onrust die dit opleverde wist Villa Dorrestein de voorsprong niet vast te houden en kon Thor deze set met 25-23 winnen.

In de tweede set nam Marina Mijajlovic de libero positie over en met dezelfde opstelling werd aan deze set begonnen. Ook nu ging het lange tijd gelijk op en halverwege wisselde coach Martin Rutten de spelverdeelsters en kwam /Marlies Nobel voor Demi van Es er in. In de eindfase werd dit weer teruggedraaid. Thor bleef overtuigend spelen en kon gebruik maken van de onrust bij Zevenhuizen en kon deze set met 25-19 winnend afsluiten.

De derde set gaf eenzelfde beeld, Serverend wist Villa Dorrestein te wisselvallig spelen en kon er geen serie van de serve komen. In deze set kwam Eden Wensveen nog in het veld voor Tara van Zijl. Er volgde een spannend duel en ook nu kon Thor deze set naar zich toetrekken en de set met 25-22 winnen.

De spanning was er in de vierde set duidelijk er van af en kon Villa Dorrestein vrijer spelen. De serve verliep nu beter en werd Thor onder druk gezet. Halverwege kwam Izzy van Spengen voor Mariëlle Gerritsen in het veld. Zevenhuizen speelde nu beter en kon dit verder uitbouwen naar een verdiende 17-25 set winst.

De Zevenhuizense dames wisten de tweede plek nog vast te houden, maar de naaste concurrenten waaronder Dosko wisten met 4-0 te winnen en staat met twee punten achter op de derde plaats. Voor de dames van Villa Dorrestein staat zaterdag in eigen huis Swanla om 16.15 uur de thuiswedstrijd tegen Taurus uit Houten op het programma. In deze wedstrijd tegen de hekkensluiter kan Zevenhuizen weer het vertrouwen opkrikken.

Advertentie