8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

Dames NGV eerste bij Tweede districtswedstrijd

In het Topsport centrum in Rotterdam kwamen de dames van NGV afgelopen weekend in actie voor de tweede districtswedstrijd. Voor de Junioren D ging het om individuele de prestatie terwijl de Middenbouw 3 dames een groepswedstrijd hadden.

De junioren D Tess ten Berge en Dané Boer begonnen in een sterk deelnemersveld op vloer met mooie oefeningen en kregen hiervoor hoge scores. Dané Boer werd met 11.700  punten 2e op dit toestel. Sprong en brug turnden zij beide naar behoren. Op balk turnden ze allebei een nette en stabiele oefening, maar moesten helaas een val incasseren. In de meerkamp eindigde Dané Boer als 7e en Tess ten Berge als 15e.

Het team Middenbouw3, bestaande uit Ise Deelen, Mirthe van Velzen, Nora Hendriks, Sara van der Deijl en Esmay ten Brinke begonnen sterk op vloer met zelfs een 14.150 voor Ise Deelen! Op sprong turnden zij naar behoren met een nieuw element voor Nora Hendriks. Op brug werden mooi vloeiend doorgeturnde oefeningen uitgevoerd wat zeer gewaardeerd werd door de jury. Op balk stegen de meiden boven zichzelf uit, dat werd beloond met prachtige cijfers en zelfs een 14.400 voor Ise Deelen en 14.250 voor Nora Hendriks! Tijdens de prijsuitreiking bleek dat de meiden net als in de eerste wedstrijd het goud in ontvangst mochten nemen. In het individuele (schaduw) klassement eindigden Ise Deelen als eerste, Nora Hendriks als tweede, Sara van der Deijl als derde, Esmay ten Brinke als vierde en Mirthe van Velzen zevende!!

Senior D Jet Noomen turnde na blessureleed weer haar eerste districtswedstrijd. Zij begon sterk op vloer en behaalde met een 11.600 de eerste plaats. Op sprong turnde zij 2 ruime sprongen. Haar brugoefening kwam ze goed door en behaalde haar opzwaai-eis. Zij sloot haar wedstrijd af met een stabiele balkoefening die goed was voor de 3e plek. Na een goede meerkamp eindigde Jet met een verschil van 0.1 punt op een knappe, maar zure, 4e plaats!

In Zierikzee kwam junior C Fabienne in actie op haar 3e plaatsingswedstrijd. Zij begon met een goede vloeroefening en goed uitgevoerde sprong. Op de brug had zij helaas wat pech, maar turnde haar oefening wel uit. Zij sloot haar wedstrijd af met een stabiele balkoefening die goed was voor de 5e plek! Haar meerkamp bracht haar naar de 14e plek wat helaas niet genoeg was voor doorstroming naar de halve finale.

Advertentie