8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Geslaagde Wereldkankerdag bij Camino

Vanwege Wereldkankerdag, waarop stilgestaan wordt bij de impact van deze ziekte, opende Camino op 2 en 3 februari haar deuren voor vaste gasten, vrijwilligers en belangstellenden. Ter introductie voor nieuwe gasten werd een aantal activiteiten aangeboden om kennis te maken met Camino. Het was een groot succes.

Op vrijdag 2 februari heeft Camino haar deuren opengezet voor haar vaste gasten en vrijwilligers. Het was een fijne ochtend, met mooie gesprekken en herkenning. Tijdens de (nieuwe) creatieve inloop werden er mooie creatieve creaties gemaakt. Het optreden van het Camino-zangkoor leidde tot mooie, muzikale samenzang met iedere aanwezige. Met een door de vrijwilligers samengestelde
lunch werd de ochtend afgesloten.

Zaterdag 3 februari was een open dag voor belangstellenden en nieuwe gasten. Er kon kennis gemaakt worden met activiteiten uit het aanbod van Camino. De lichaamsmassage, gezichtsbehandeling en manicure werden goed bezocht. Naast de beauty behandelingen was er ook een creatief gedeelte waar geïnteresseerden een collage konden maken én een open atelier waar cursisten vertelden wat schilderen bij Camino voor hun betekent.

Camino kijkt terug op twee mooie, waardevolle dagen met nieuwe bezoekers, gasten en vrijwilligers. Met dank aan de firma van der Spek die, zoals al vele jaren, 120 primula’s sponsorde. De bloem die staat voor hoop, groei en een nieuw begin en aan iedere bezoeker werd uitgedeeld.

Over Camino
Wanneer je met kanker geconfronteerd wordt, krijg je te maken met veel onzekerheden, verdriet en vragen. Camino is er om je te ondersteunen bij het omgaan met wat allemaal op je afkomt. Camino biedt een luisterend oor en een plek waar je met gelijkgestemden contact kunt hebben. Je bent welkom als je zelf ziek bent (geweest), maar ook als iemand in je omgeving kanker heeft of daaraan is overleden.

Advertentie