8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

CKV Nieuwerkerk 1 wint met 23-20 van DeetosSnel!

In een bomvolle sporthal De Kleine Vink waren de doelpunten spaarzaam in de eerste helft. Dit kwam vooral door een sterk verdedigend dames-kwartet van Nieuwerkerk. Na een 9-6 rust stand wist Nieuwerkerk de voorsprong uit te bouwen tot 7 punten verschil en uiteindelijk werd er met 23-20 gewonnen.

Na een heerlijke overwinning bij Valto vorige week, stond deze week koploper DeetosSnel op het programma voor Nieuwerkerk 1. 2 december verloor Nieuwerkerk met 20-15 uit in Dordrecht. Inmiddels is het wachten op het kampioenschap voor DeetosSnel. In de Kleine Vink had het al zo er kunnen zijn, maar verrassend werd er afgelopen zaterdag verloren van KVS. Nieuwerkerk rook
kansen.

DeetosSnel is voor Nieuwerkerk niet alleen de wedstrijd tegen de nummer 1 uit de poule, maar ook de 2 teams met de minste tegendoelpunten en een weerzien met onze oud-coaches Simons en van Essen. DeetosSnel kan in theorie vanavond kampioen worden. Ze moeten dan winnen van Nieuwerkerk en Sporting Delta moet winnen tegen de Meervogels.

Zoals iedereen weet zit Nieuwerkerk in een goede flow dus laat men die doortrekken en dit keer meten met het beste team in de poule. De wedstrijd staat onder leiding van het arbitrale duo van Beek en Laban, de wedstrijdbal wordt gesponsord door Alfons Flik onderwijsadvies. Met de sfeer zit het zoals altijd wel goed in de Kleine Vink. Ook vandaag zijn de supporters vastberaden om het vlaggenschip naar een goed resultaat te juichen. Laten ze dat nou bij DeetosSnel ook van plan zijn. Er is namelijk een hele bus met supporters meegekomen uit Dordrecht. Voor de wedstrijd spookt het al in de Kleine Vink. Alle ingrediënten voor een waar korfbalspektakel zijn er, de wedstrijd kan beginnen.

Bart Huijser neemt de bal uit en het publiek laat zich goed horen. De wedstrijd begint wat aftastend maar in de 2 e aanval voor Nieuwerkerk komt Nieuwerkerk op 1-0 via de Ronde. DeetosSnel reageert vanuit een vrije bal 1-1. De doelpunten zijn wederom duur deze wedstrijd. Na 7 minuten geen doelpunt valt er eindelijk weer een doelpunt, dit keer uit de handen van Bas Stuurstraat 2-2. Het blijft zoeken naar doelpunt en voor alsnog blijft het soms slordig aan beide kanten. Ook wordt het spel goed ontregeld door beide verdedigingen.

Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft komt DeetosSnel op 2-3. Hierna breekt er een goede periode aan voor Nieuwerkerk. Blok en Larooij scoren binnen 1 minuut en zo staat het 4-3. Je merkt dat de beleving bij spelers en supporters er een beetje in begint te komen en dit heeft de wedstrijd ook wel een beetje nodig.

De laatste 5 minuten van de eerste helft zijn voor Nieuwerkerk. DeetosSnel speelt erg fysiek en geforceerd. Na een technisch probleem aan het scorebord kan de wedstrijd hervat worden. We hebben dit al eerder gehad, toen met nadelige gevolgen voor Nieuwerkerk. Nu scoort Nieuwerkerk direct na deze onderbreking en DeetosSnel mist een strafworp dus gelukkig is de scherpte er niet vanaf. Zo staat het bij rust 9-6. Een 1e helft met goed verdedigende Nieuwerkerkse dames, weinig doelpunten en veel onderbrekingen.

Binnen 5 minuten na de rust komt Nieuwerkerk op 4 punten voorsprong door doelpunten van vd Weide en Stuurstraat 2x. Erg belangrijk. De beleving is er bij de spelers van Nieuwerkerk en de wedstrijd begint nu los echt los te komen. Nieuwerkerk blijft scoren en in deze periode van de wedstrijd valt bijna alles lekker binnen. Binnen een paar minuten in de 2 e helft heeft Nieuwerkerk er 6 in liggen tegen 3 van DeetosSnel. Wat een verschil met de 1e helft. Zo komt Nieuwerkerk op 7
punten voorsprong. Gaat Nieuwerkerk de wedstrijd dan echt winnen?

Met nog een kwart wedstrijd te gaan staat het 17-13. Verdedigend blijft het goed gaan en ontregeld
Nieuwerkerk de boel goed. Petje af om dit bijna de gehele wedstrijd vol te houden. Met nog 5 minuten te gaan staat Nieuwerkerk met 7 punten voor. Dit kan toch niet meer misgaan. De laatste 4 minuten scoort Nieuwerkerk niet meer en de energie lijkt er een beetje uit te zijn. Er worden nog wat tactische wissels gedaan o.a. Wilhelm voor vd Weide. Nieuwerkerk speelt de wedstrijd goed uit en zo eindigt de wedstrijd in een 23- 20. Wat een mooie avond had kunnen worden voor DeetosSnel werd een fantastische avond voor Nieuwerkerk!

Doelpunten: Stuurstraat 7, Blok 5, vd Weide 5, de Ronde 2, Larooij 2, van Vliet 1, Huijser 1

Omdat Sporting Delta en KVS weer hun wedstrijden winnen van de teams boven in de poule zijn dit belangrijke punten. Het staat allemaal dicht op elkaar met nog 3 speelronden te gaan. Nummer 2
Meervogels heeft 12 punten en nummer laatst Sporting Delta heeft 7 punten. Nieuwerkerk staat op
de 4 e plaats met 11 punten.

Advertentie