8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Grote partij nep-cosmetica en andere overtredingen aangetroffen bij integrale controle

Bij een controle door het bestuurlijke interventieteam Zuidplas in samenwerking met de politie, Handhaving en de Omgevingsdienst Midden Holland, werden bij een bedrijfspand in Nieuwerkerk aan den IJssel verschillende overtredingen waargenomen.

In het pand werden een grote partij namaak cosmetica-artikelen en een hoeveelheid nep-merkkleding aangetroffen. Ongeveer 8500 items werden in beslag genomen en zijn door specialisten onderzocht. In het pand was ook een ruimte ingericht als slaapvertrek. Dat is daar niet toegestaan vanwege het bestemmingsplan, maar ook vanwege de brandveiligheid. Ook in twee andere bedrijfspanden werden illegale slaapvertrekken aangetroffen. De in het eerste pand aanwezige huurder had geen duidelijke verklaring voor de aanwezigheid van de nep-artikelen. Een vervolgonderzoek hiernaar loopt.

Gevaren van nep-cosmetica en namaak-parfum

Namaak-parfum en andere nep-cosmetica artikelen zijn in groten getale in omloop, maar mensen zijn zich vaak niet bewust van de gevaren daarvan. In deze artikelen, die ogenschijnlijk ongevaarlijk zijn, schuilt namelijk wel degelijk een aanmerkelijk gevaar voor de gezondheid. In dergelijke nepartikelen zitten schadelijke en giftige stoffen die onder meer kunnen zorgen voor (huid)irritatie, letsel aan ogen, brandwonden en in het ergste geval kan zelfs sprake zijn van blijvend letsel. Nep-parfums en namaak-crèmes bevatten niet dezelfde stoffen als de originele varianten. Echte parfums en andere cosmetica-artikelen worden streng gecontroleerd en getest alvorens deze op de markt gebracht mogen worden. Bij nepartikelen is dat niet het geval.

Advertentie