8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Redding op hoogte Molen Windlust na ongeval

De brandweer heeft op zaterdagmiddag 24 februari een van de molenaars van Korenmolen Windlust aan Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel moeten afhijsen na een ongeval met het hijsen van zakken graan.

Bij deze actie is de vrijwillige molenaar gewond geraakt. Omdat het op hoogte was kon de molenaar de steile trappen in de molen niet meer afdalen en moest de hoogwerker van Capelle en de brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel assisteren met het naar beneden halen van het slachtoffer dat hierna met een ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd.

De politie heeft naar de aard van het ongeval gestart. Hierbij deden de aangeslagen en geschrokken vrijwilligers van Kortenoord het woord aan de agenten. Het hoogtereddingsteam van de Brandweer Utrecht werd opgeroepen maar hoefde uiteindelijk niet naar Nieuwerkerk aan den IJssel af te reizen.

Advertentie