8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

In de rij voor selfies en handtekeningen bij v.v. Moerkapelle

Wie de namen Timon van Dam, Chef Erik, Bailey Freestyler of Rutger Schippers niks zegt, hoeft niet in paniek te raken. Bijna de gehele redactie is ook niet bekend met deze namen. Maar voor de jeugd zijn deze influencers en Youtubers echte helden en als ze dan komen spelen met het team Creators FC in Moerkapelle, met nog veel meer Tiktok, youtube en insta helden, is de wedstrijd strak uitverkocht. Voor de gemiddelde redactieleeftijd was oud voetballer Glenn Helder de enige bekende naam.

De Creators FC speelden tegen een gelegenheidsteam van v.v. Moerkapelle om geld in te zamelen voor de stichting Make A Memory. Zij hebben een fotoreportage gemaakt toen Timon van Dam en zijn vrouw afscheid moesten nemen van hun eerst geboren kindje van nog geen zeven maanden oud. Timon wilde graag iets terug doen voor de stichting en heeft met zijn enthousiasme het voor elkaar gekregen om deze benefietwedstrijd te mogen organiseren bij vv Moerkapelle. De opbrengst van de kaartjes gaan dan ook naar Make a Memory. 

De wedstrijd was geheel uitverkocht en de spreekstalmeester grapte dat het normaal niet zo druk was. Rijen dik stonden de kinderen met ballen, shirts en bordjes klaar voor handtekeningen van hun helden. Maar niet iedereen kwam voor de creators. Sommige kwamen voor Moerkapelle en daar hoorde blauw witte rook van.

De aanwezigen zagen vooral een knotsgekke wedstrijd waarbij eredivisie scheidsrechter Makkelie een makkelijke avond had. Moerkapelle begon zenuwachtig en kwamen met 0-2 achter. Hierna ging de score heen en weer in een leuke wedstrijd waar het heel normaal was dat er af en toe ook een cameraman in het veld stond, soms eerder dan de verzorger. De spelers kregen bij de rust van Burgemeester Weber een Zuidplas bidon als aandenken.

In de rust mocht Timon, die met Creators FC meespeelden, de cheque in ontvangst nemen voor de stichting Make A Memory met een waarde van €5.400 euro. Uiteindelijk kwamen de blauw witten voor en kregen de sterren tweemaal een presentje van Makkelie in de vorm van een strafschop. Maar beide strafschoppen gingen mis en 1 bal ligt waarschijnlijk nog bij de tennisvereniging.

Toen scheidsrechter Makkelie het laatste eindsignaal gaf, was er een ware pitchinvasion en kostte het veel moeite om de kinderen van het veld af te krijgen. Die waren druk met selfies maken met een favoriete influencer of youtuber. Voldaan gingen zij huiswaarts na een mooie avond met leuke wedstrijd en goede opbrengst voor Make A Memory. De rust was wedergekeerd in Moerkapelle!

Foto’s : Bram en André Muller : Meer op ons Facebook album

Advertentie