8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Van der Spek tuincentrum officieel geopend door Kees van der Staaij

Dinsdagavond 19 maart werd het nieuwe tuincentrum Van der Spek voordeel geopend door Kees van der Staaij, voormalige fractievoorzitter van de Tweede Kamer voor de SGP.

De officiƫle opening werd gehouden voor iedereen die betrokken is geweest bij het realiseren van het nieuwe tuincentrum, leveranciers, familie, vrienden. Vele genodigden hebben gebruik gemaakt van de uitnodiging. Helaas waren er geen leden vanuit het College van B&W van de gemeente Zuidplas niemand aanwezig in verband met een belangrijke commissievergadering over het Vijfde Dorp.

Martien van der Spek heette iedereen van harte welkom op de avond en keek terug vanaf 2014 tot het realiseren van het huidige tuincentrum, van vijftienhonderd vierkante meter naar het huidige tienduizend vierkante meter. ā€œWij zijn al een aantal weken open en die zijn boven verwachting goed verlopen. Wij hebben het pas in ons team al genoemd, hoe mooi alles loopt, maar ons past bescheidenheid en dankbaarheid. Wij hebben dit niet zelf verdiend het is Gods onverdiende zegen die ons dit schenkt. Want het is zoals we zo treffend in de Bijbel lezen in Psalm 127: Zo de Heere het huis niet bouwt, tevergeefs arbeiden deszelfs bouwlieden daaraan; zo de Heere de stad niet bewaart, tevergeefs waakt de wachter. Laten we in die wetenschap ons werk hier mogen doenā€ aldus Van der Spek.

Hij bedankte diverse mensen die betrokken waren om tot dit resultaat te komen zoals zijn ouders die 55 jaar geleden met het bedrijf zijn begonnen, dat ook zij deze avond aanwezig kunnen zijn en dit mee mogen maken.

Bijna zeventig laadpalen op de parkeerplaatsen

Zoon Ton van der Spek, die sinds 2023 in de zaak zit, vertelde meer hoe een stukje historie is verwerkt in de huidige nieuwbouw. Zo is de ā€œboerenschuurā€ als uitgangspunt geweest om deze nieuwbouw te realiseren. Verder is het pand duurzaam gebouwd met warmtepompen en zonnepanelen. Er zijn bijna vijfhonderd parkeerplaatsen. Ruime verdubbeling van de oude situatie en staan er bijna zeventig laadpalen voor elektrische autoā€™s.

Ook het personeel heeft de afgelopen tijd veel werk verzet, soms tot de laatste uurtjes toe. Het personeel was ook betrokken bij het ontwerp van het pand. Er hing destijds twee tekeningen in de kantine waar ze een kruisje onder mochten zetten. De meeste kruisjes is nu het huidige resultaat en pand geworden.

De gezelligste tuinman

Namens het personeel sprak de gezelligste tuinman bij Van der Spek Martien en Ton en de familie toe. De gezelligste tuinman is de eerste medewerker die sinds februari 2008 bij Van der Spek werkt voor het tuincentrum. Wie kent hem niet? Altijd een lach, humor en voor een lolletje in. Als klant hoef je maar iets te vragen en je krijgt er uitleg over de planten.

Zo sprak de gezelligste tuinman bij Van der Spek, Arie de Jong, de familie Van der Spek en aanwezigen toe en overhandigde namens het personeel een cadeau met een gedachte. Een boom waar de wortels het personeel is, zodat het bedrijf tot bloei en groei mag komen. Verder sprak Ron van den Burg van Nobutec kassenbouwer en Arjan Verstoep als bouwkundigen familie Van der Spek toe. De laatste spreker had in de vorm van een spek gemaakt, gevuld met spekkies.

Opening door Kees van der Staaij

De voormalige Tweede Kamer fractievoorzitter van de SGP, Kees van der Staaij sprak familie Van der Spek en alle aanwezigen toe. Hij benadrukte het belang van familiebedrijven voor de lokale en regionale economie. Dit zorgt voor een stukje economische stabiliteit. Na deze woorden liep hij naar de rode knop om het zwarte doek te laten vallen, samen met Martien en Ton van der Spek. De aanwezigen kregen het nieuwe logo te zien van de horeca ā€œSpektakelā€.

Na de officiƫle opening was er onder het genot van een hapje en een drankje het nieuwe tuincentrum te bewonderen.

Spektakel

De hapjes en drankjes werden geserveerd vanuit de nieuwe aanwinst bij Van der Spek in het horeca gedeelte. Voor Martien van der Spek helemaal nieuw en wennen wat er bij komt kijken. Dankbaar is hij met het personeel wat nu in de horeca werkt. Verschillende medewerkers komen van elders uit de horeca met kennis en ervaring. Klanten kunnen nu een heerlijk dagje uit om winkelen. Naast het heerlijk winkelen en snuffelen, is er ook gelegenheid om iets te eten en te drinken.  De kinderen kunnen zich vermaken in de binnenspeeltuin.

Gratis Van der Spek gieter

Alle genodigden gingen met een oranje tien liter Van der Spek gieter naar huis. De komende dagen krijgen alle klanten bij Van der Spek tuincentrum bij aankoop van tien euro of meer, een gratis oranje gieter mee. Vanaf woensdag 20 tot en met zaterdag 23 maart 2024 is het openingsfeest met leuke aanbiedingen.

Foto’s en verslag : Eelco Slingerland – meer foto’s op ons Facebookalbum

https://youtu.be/U29Yw53hRjg
Beeld Marc Schouten – uwdroneservice.nl
Advertentie