dinsdag 30 april 2024

A-jeugd ZVH Zevenhuizen Nederlands Open Club Kampioen Volleybal

Zaterdag speelden de A-jeugd van Zevenhuizen in Wijchen om het Nederlandse Kampioenschap voor Open Club teams. In het sportcentrum Arcus in Wijchen speelde de A-jeugd tegen de top van de A-jeugd in Nederland. De teams waren allemaal samengesteld met jeugd, die ook in de senioren competitie actief zijn.

Het team waarmee trainer Ronald de Rooij en coach Kristian van der Wel de strijd aangingen om het Kampioenschap bestond uit de volgende spelers: uit het tweede heren team van ZVH speelden Tom Sonneville, Bram van der Wel, Jake Anfiloff en Kyan Merkus mee. Bovendien waren er twee jongens van een andere vereniging RVV uit Katwijk , Quinten de Mare en Marko van Winden van de partij. Uit het Zevenhuizense Jongens A-team deden Kasper Egberts, Jochem de Rijke, Swen van Heerst mee. Helaas was Nick McPherson vanwege een enkelblessure alleen aanwezig maar niet inzetbaar.

In de poule wedstrijden heeft Kasper Egberts uit het Jongens A-team het meeste gespeeld, voor de andere teamleden lag het niveau nog iets te hoog maar het was goed en fijn dat zij er bij waren. De eerste poule wedstrijd was tegen SSS  en in deze wedstrijd wist Zevenhuizen een gelijk spel af te dwingen. De volgende tegenstander was VV Zaanstad en deze wedstrijd wisten de Zevenhuizense heren  overtuigend te winnen. De derde tegenstander was Olhaco en deze strijd liep ook weer uit op een gelijk spel. Door de sterke winst in de tweede set wist Zevenhuizen met één punt verschil met Olhaco als eerste van de poule te eindigen.

In de kruisfinale was SV Dynamo de opponent en deze tegenstander werd ook overtuigend overwonnen. Hiermee kwamen de Zevenhuizense jeugd in de finale, waar Sudosa-Desto uit Assen de tegenstander werd.

In een spannende finale, waarbij Sudosa met sterke middenaanvallers het Zevenhuizen echt moeilijk maakte, De eerste set werd gewonnen en in de tweede set kreeg Zevenhuizen het moeilijk. De hectische eindfase waarbij Zevenhuizen de achterstand van 19-15 en 20-16 moest zien terug te brengen. Dit lukte en kwam Zevenhuizen bij 21-21 op gelijke hoogte, daarna ging het punt voor punt naar het einde. Doordat Zevenhuizen met hun blok focuste op het midden weten zij uiteindelijk Sudosa te verslaan.

Door deze overwinning weet de Zevenhuizense A-jeugd het Kampioenschap binnen te halen, een prachtig resultaat en dit laat zien dat Zevenhuizen spelers voor de toekomst in huis heeft.