dinsdag 30 april 2024

CKV Nieuwerkerk/Makelaar Lagendijk D1 halen finale NK

Nieuwerkerk/Makelaar Lagendijk D1 heeft zich voor de derde keer op rij geplaatst voor de finale om het Nederlands kampioenschap! De halve finale in Leusden werd zaterdag 30 maart met 12-9 gewonnen van Albatros D1 uit Zwijndrecht. Na een moeizame eerste helft die bol stond van de spanning en fouten ging Nieuwerkerk D1 rusten met een 4-2 voorsprong. Na de rust was de wedstrijd plotseling helemaal open en scoorden beide teams makkelijker. Kwalitatief een veel betere tweede helft. Op 8-5 sloeg Nieuwerkerk D1 een gaatje van drie punten en dat bleef op 9-6, 10-7 en 11-8 in tact. Eindstand 12-9 en groot feest met de honderden blauw/zwarte supporters! Volgende week de grote finale in Den Bosch tegen Dalto D1.

Fantastische ambiance in Leusden

CKV Nieuwerkerk en jeugdplayoffs. Het is al jaren een fantastische combinatie. De jeugd wordt door elkaar geïnspireerd tot grootse daden. De E1-kinderen die vorig jaar genoten van de busreizen naar de playoffs van de D1 stonden nu zelf in de basis van een halve finale. En zij zagen een bomvolle sporthal met rood/wit en natuurlijk blauw/zwart! CKV Nieuwerkerk was met twee volle grote supportersbussen afgereisd naar Leusden. En natuurlijk heel veel auto’s. Het zorgde voor een prachtige ambiance. Inclusief vlaggen, blauw-ledlights, shooters en gezang. Het grote CKV spandoek hing er weer prachtig bij. En de C-side had speciaal voor deze wedstrijd een nieuw doek gemaakt over talenten uit eigen kweek. Ook de nieuwe blauwe tuinbroeken waren een groot succes. Qua sfeer kon het al niet stuk. Ook Albatros zorgde voor een mooie sfeer.

Matige eerste helft

De wedstrijd begon gespannen. Het was Albatros dat uit een doorloper in de 3e minuut op een 0-1 voorsprong kwam. Nieuwerkerk D1 antwoordde direct met een mooi afstandschot van Sem. Daarna speelde de ploeg verdedigend bijna een perfecte eerste helft. Aanvallend was het zeker nog niet foutloos. Maar het grootste probleem zat in het uitbrengen van de bal uit de verdediging naar de aanval. Keer op keer leed Nieuwerkerk daarmee (onnodig) balverlies. Het strakke uitverdedigen van Albatros zorgde er ook voor dat de wedstrijd moeizaam op gang kwam.

In de 12e minuut kwam Nieuwerkerk voor de eerste keer op voorsprong door een mooi schotje achter de korf van Sofia. Lang leek de ruststand ook 2-1 te worden in deze matige maar spannende eerste helft. Drie minuten voor rust schoot Saar echter van heel ver de 3-1 binnen! Nieuwerkerk wisselde toen en bracht Jonah vlak voor rust in de ploeg voor Sem. Eerder had Nieuwerkerk ook al Tom in de ploeg gebracht. Tom had een zeer sterke invalbeurt en zorgde samen met Sven voor veel power en strijdlust. In de laatste minuut schoot Jonah van ver de 4-1 binnen. Jonah speelt, net als Roos, in Nieuwerkerk C1 dit jaar. Maar beide talenten zijn vervroegd over gegaan en hebben nog D-leeftijd. Fijn natuurlijk dat Nieuwerkerk D1 in de strijd om het landskampioenschap deze D-spelers kan gebruiken waar nodig. Want de ploeg en club willen na twee tweede plekken vorig jaar dit jaar wel dat landskampioenschap pakken.

Direct na de 4-1 van Jonah bepaalde Albatros van afstand de ruststand op 4-2. De wedstrijd kwam dus vlak voor rust eindelijk op gang.

Fantastische tweede helft

Dat ging door na de rust. Want het vele publiek was nog niet terug in de mooie hal van Antilopen of er waren al vier doelpunten gescoord! Mooi verdeeld over beide teams. Voor Nieuwerkerk scoorden Saar en Demi. En zo was het 6-4 binnen 2 minuten.

In de 5e minuut miste Nieuwerkerk een strafworp maar na een goede onderschepping van Tom kon Saar van afstand alsnog haar derde maken: 7-4! Albatros scoorde direct in de tegenaanval de 7-5. Weer een aanval later mocht Demi aanleggen voor een strafworp na goed werk van Jasmijn in de rebound: 8-5 door Demi. De eerste bal bij Albatros ging er ook weer in! 8-6

8 goals in zes minuten tweede helft. Wat een fantastisch niveau zo kort na de rust. En daar bleef het niet bij, want het was direct daarna weer raak door Saar (haar 4e goal): 9-6. Het publiek van Nieuwerkerk gooide het volume nog maar even omhoog. Het was genieten van de blauw zwarte pupillen! Het spel werd ook veel beter door de vele rebounds van Tom en Sven.

Op 9-6 miste Albatros een strafworp. Daar kwam Nieuwerkerk goed weg. Maar een aanval later werd het alsnog 9-7. Ook Albatros was helemaal los in de tweede helft. Want dat Albatros goed kan scoren dat bleek vorige week wel toen ze er 16 maakten tegen het sterke TOP.

Een kwartier voor tijd werd het 10-7 door een doorloper van Jonah. Vijf minuten later pas de volgende goal. Die was van Albatros. 10-8 met nog tien minuten. Bij Nieuwerkerk kwam Anouk in het veld voor Jasmijn. Een minuut later een mooie goal van Tom onder de korf: 11-8. Zo hield Nieuwerkerk het gaatje van drie steeds in tact.

De scores viel even stil na de 11-8. Dat kwam Nieuwerkerk goed uit. Vijf minuten voor tijd kwam Albatros dan toch op 11-9. Het bleek achteraf de laatste goal voor de ploeg uit Zwijndrecht te zijn. De tijd tikte weg in het voordeel van Nieuwerkerk. Drie minuten voor tijd maakte Demi een einde aan alle spanning door van afstand de 12-9 binnen te schieten. Haar derde goal.

Dat werd drie minuten later ook de eindstand! Op de vloer een mooi blauw/zwart feest met de kinderen van de D1 als stralend middelpunt! Wat ontzettend knap! De finale om het Nederlands kampioenschap gehaald!

Finale 6 april
Volgende week is die finale in Den Bosch op zaterdag 6 april om 12:30u. Tegenstander is Dalto D1 uit Driebergen. Dalto is de nummer 3 uit de reguliere competitie van Nieuwerkerk. Maar het is ook de ploeg die drie weken geleden als enige ploeg dit seizoen van Nieuwerkerk wist te winnen. Dat wordt dus een hele spannende finale.

Vorig jaar betekende de finale van Nieuwerkerk D1 een volksverhuizing van CKV Nieuwerkerk richting Ridderkerk. De club verwacht dit jaar niet anders. Het liefst gaan we met drie bussen en heel veel auto’s naar de prachtige arena in Den Bosch!