dinsdag 30 april 2024

Heren Scherp in Packaging ZVH kan op het eind niet doorstoten.

Zaterdag speelden de heren van Scherp in Packaging hun laatste competitie wedstrijd in de B-poule in Barneveld en namen zij het op tegen Simplex SSS. Voor de thuisploeg van belang om te winnen en zo in de kwartfinale te komen om het Kampioenschap. Scherp in Packaging startte zoals gebruikelijk goed, maar kon in eindfase van de sets niet doorstoten. Simplex SSS won via de setstanden 18-25, 25-20, 25-22 en 25-21 met 3-1 winnen.

De Zevenhuizense heren begonnen de wedstrijd zonder trainer/coach Kristian van der Wel die samen met Ronald de Rooij de A-jeugd begeleiden in het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap en bij het eerste herenteam in de  derde set terug kwam met het Kampioenschap in de pocket. De heren startte onder de leiding van Ronald Kooijman en stelde de volgende basis binnen de lijnen:  Sam van der Loo, Yvo Lunsing, Lennaert Hogenhout, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers en libero Richard Rademaker.

Scherp in Packaging nam vanaf het begin het initiatief en had in Yvo Lunsing een sterke aanvaller die goed scoorde. Tot 12-12 ging het gelijk op, daarna wist Zevenhuizen een gat te slaan, na het score van Lennaert Hogenhout nam coach Paul van der Ven zijn eerste time-out bij 15-17. Dit had geen effect en na een aantal blokacties  nam SSS bij 16-21 nogmaals een time-out, na een aanvallende actie, blesseerde Michael Dowhaniuk zich en werd vervangen. Uiteindelijk kon Benjamin Parkinson deze set met 18-25 binnen halen.

Met dezelfde opstelling trad Scherp in Packaging aan in de tweede set. Ook nu werd er alert gespeeld en nam snel een voorsprong. Bij 2-5 nam SSS haar eerste time-out, langzaam wisten de gastheren langszij te komen en bij 8-8 nam coach Ronald Kooijman zijn eerste time-out en kon Jesse Hanemaaijer de opslag terug halen. Hij kwam zelf aan de opslag en wist gelijk een ace te serveren, Lang bleef Scherp in Packaging aan de positieve kant van de score, met aanvallen van Sam van der Loo. Na 16-16 nam SSS het heft in handen en werd de tweede time-out bij 18-16 genomen. Na 21-20 wist SSS met een sterke service en blokkering werd deze set met 25-20 winnend afgesloten.

Ook in de derde set begon Zevenhuizen in dezelfde opstelling, nu nam SSS  het initiatief en wist direct , mede door de matige service van de gasten een voorsprong op te bouwen en nam coach Kristian van der Wel bij 8-4 zijn eerste time-out. Zevenhuizen kon het tij niet keren en bleef moeite houden met de sterke service van SSS na de tweede time-out bij 19-15 wisselde coach Kristian van der Wel Lennaert Hogenhout voor Koen Herrebout en kon de opslag terug halen. Na een sterke service nam SSS bij 20-18 een time-out, in deze eindfase wist Scherp in Packaging met de sterke service van Yvo Lunsing de stand te brengen naar 22-22. In deze fase kon Zevenhuizen niet scoren en moest lijdzaam toezien dat de gastheren SSS deze set met 25-22 wist te winnen.

In de vierde set bleef Koen Herrebout in de opstelling staan, tot halverwege de set kon Scherp in Packaging de gastheren tot op één punt bij houden. Pas na de time-out van Zevenhuizen bij 15-13 wist SSS verder uit lopen en na de tweede time-out bij 19-15 leefde Scherp in Packaging wat op en kon na de wissel bij 20-15 waarbij Vincent van der Kraats de positie van Yvo Lunsing overnam wat meer in de wedstrijd komen. Na sterke aanvallen van Benjamin Parkinson nam coach Paul van der Ven bij 24-21 een time-out en SSS kon daarna gelijk deze set met 25-21 binnenslepen.

Simplex SSS: Jochem Bloem (10), Robin van Weerd (19), Colin Zuidgeest(7)( Steijn van den Bos (9)), Michael Dowhaniuk (3)(Ferdy  van Dijk(7)), Niek Bakker (7)(Ludrich Innocente (5)), Hugo van Garderen (1)( Tieme de Jong (3)), Alek Aleksov(L)(Mika Prins (L))

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo (13), Lennaert Hogenhout (7)(Koen Herrebout(1)), Timothy Scheffers (1), Yvo Lunsing (10)(Vincent van der Kraats) , Jesse Hanemaaijer (8),  Benjamin Parkinson (15), Richard Rademaker (L)

Foto´s : Nico Perdijk