8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Splinter Chabot vertelt in Swanla

Splinter Chabot spreekt uit het hart in Theater Swanla in Zevenhuizen op 19 april om 20:15 uur. Wordt mede-interviewer en stel je vraag! Dit is je kans om hem het hemd van het lijf te vragen! Op uitnodiging van de Bibliotheek de Groene Venen, Theater Swanla en Burger Boekhandel is op vrijdag 19 april schrijver Splinter Chabot te gast in Zevenhuizen.

Splinter Chabot is schrijver, programmamaker, presentator en politicoloog. Hij is auteur van de bestseller Confettieregen, presenteerde voor AVROTROS zijn eigen talkshow SPLNTR!, en is bij dezelfde omroep te zien in het programma Ondertussen aan de Hofvijver waarin hij de renovatie van het Binnenhof volgt. Ín 2021 deed hij mee aan Wie is de mol, dit seizoen is hij mede-presentator van MolTalk, de nabeschouwing over de opdrachten, complotten en theorieën van Wie is de Mol Zijn grote voorbeelden zijn Prince en David Bowie: kleurrijke artiesten die niet dachten in hokjes en zichzelf steeds opnieuw uitvonden. Ook al mag hij naar eigen zeggen niet in hun schaduw staan.

Splinter Chabot is al meteen succesvol als schrijver. Zijn debuutroman Confettiregen is een autobiografisch verhaal over Chabots coming-out en de weg ernaartoe. Het boek staat op nummer 1 in de Regenboog top 100, is het Beste Boek voor Jongeren en wordt verfilmd. Ook zijn boeken Als de hemel genoeg ruimte heeft en Roze brieven staan in deze top 100.

Voor de Boekenweek 2024 schreef Splinter samen met zijn familie het Boekenweekgeschenk Gezinsverpakking. Splinter wordt geïnterviewd door Geert van der Burg. Hij is docent Nederlands op een middelbare daltonschool in Bergschenhoek, Mister Pubquiz en Dorpsspeaker tijdens evenementen in Zevenhuizen.

Naast het interview met Splinter Chabot, is er ruimte voor discussie en een signeersessie. Boekhandel Burger verzorgt weer de beste bijpassende literatuur. Kaarten kosten € 12,50 en bezoekers met een bieb-pas betalen € 10,00. Kaarten zijn te bestellen op de website van theater Swanla.

Advertentie