8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

NGV scoort super goed op Craft-toernooi in Zoetermeer

Tijdens het Craft Turntoernooi 2024 van afgelopen zondag in Zoetermeer, hebben de turn dames van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV) weer vele medailles (25) mee naar huis mogen nemen. 

In ronde 1 kwamen pupillen 2 niveau 4 Luce de Mooij, Charlotte Hoofd en Fleur Boerman in actie. De meiden startten hun wedstrijd met mooie vloeroefening die resulteerde in goud voor Boerman en brons voor De Mooij. Tijdens hun brugoefening behaalden zij alle drie hun zwaai eis wat zorgde voor goud voor De Mooij en brons voor Boerman. Op balk was er ondanks een val toch zilver voor de Mooij en goud voor Boerman. Voor de meerkamp (alle toestellen tezamen) kreeg Boerman het goud omgehangen en De Mooij ging naar huis met het zilver! Ook Hoofd turnde een goede wedstrijd, maar kwam helaas te kort voor het podium.

In ronde 3 kwamen pupillen 1 niveau 4 Livia Moonen en Olivia Liu en Jeugd E Valentine Bronder en Esmée Wieske in actie. De dames begonnen hun wedstrijd op balk met een gouden medaille voor Bronder. Wieske turnde op brug mooi door en dit resulteerde in een verdiende bronzen medaille. Voor de meerkamp kreeg Bronder een mooie zilveren medaille omgehangen!

De pupillen begonnen op brug waar Moonen een plaatje van een oefening turnde, die goed was voor het zilver. Liu turnde op balk een zeer stabiele oefening en mocht daarvoor het zilver in ontvangst nemen. Op de vloer liet Liu een mooie oefening zien, waarvoor zij een bronzen medaille ontving. Moonen sprong dit keer zo goed dat zij een gouden medaille kreeg omgehangen.

In deze ronde mochten ook pupillen 2 niveau 5 Fleur Moonen, Lisa Plaisier en Lyna Zondervan hun wedstrijd turnen. Op vloer lieten zij mooie onderdelen zien en Moonen mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen. Op sprong mocht Zondervan een bronzen medaille in ontvangst nemen.

In ronde 4 kwamen pupil 3 niveau 5 Liselotte Visser en Jeugd G turnsters Zoë Lobé en Yenthe Voorheijen in actie. Op sprong lieten Lobé en Voorheijen zien wat zij kunnen en mochten goud en zilver in ontvangst nemen. Op brug werd goed geturnd wat resulteerde in goud voor Voorheijen en zilver voor Visser. Lobé hield haar hoofd koel op balk en mocht hier het goud in ontvangst nemen. Daarnaast was er op vloer goud voor Visser en zilver voor Lobé. Voor de meerkamp tenslotte mocht Lobé ook nog een zilveren medaille in ontvangst nemen!

Advertentie