8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

TVI speelt op 4 mei : ‘Een ster verdwijnt’

Op 4 mei speelt Theater voor Iedereen in samenwerking met ‘Theater na de Dam’ in de Dorpskerk van Moordrecht de voorstelling ‘Een ster verdwijnt’. Dit jaar is gekozen voor een theatervoorstelling, waarbij de ‘Vrijheid verteld’ wordt door de ogen van overlevenden. Zij duiken onder in herinnering en vertellen in het heden wat zij als kind hebben meegemaakt in de 2e Wereldoorlog.

Op deze avond wordt aan kinderen uit een schoolklas van de basisschool ’t Reigerbos uit Zevenhuizen geschiedenisles gegeven over de oorlog. Wie o wie uit de klas staat in directe verbinding met één van de vrienden van zijn opa en hoort uit eerste hand hoe het is en voelt om een joden-ster te dragen in de 2e Wereldoorlog

Kinderen durven vragen te stellen en het ‘Denk en doe-boek’ uitgegeven door het Nationaal Comité 4 en 5 mei ondersteund de leerlingen, bij het leren, vragen en het zich verder ontwikkelen. Laat u meevoeren met dit verhaal dat geschreven is en gespeeld wordt voor ‘jong en oud’. Een ster wijst de weg en is uw, jouw gids tijdens deze voorstelling, maar verdwijnt deze ster echt?

Laat u meevoeren, met natuurlijk zoals u gewend bent bij TVI, niet alleen verhalen, maar een voorstelling omlijst met bijpassende muziek van onder andere ‘Kinderen voor kinderen.’ De voorstelling ‘Een ster verdwijnt’ is te zien op 4 mei na de dodenherdenking om 21:00 uur in de Dorpskerk in Moordrecht. De toegang is gratis.

Advertentie