8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Nieuwerkerks Oranje pakt uit met Koningsdag

De nieuwe organisatie Nieuwerkerks Oranje pakt groots uit op Koningsdag in Nieuwerkerk aan den IJssel. Nieuwerkerks Oranje heeftde organisatie in goed overleg overgenomen van Stichting Evenement. Evenement blijft wel betrokken bij de organisatie. Alle activiteiten zijn rond het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel. Maarten Kroep legt het programma uit in de onderstaande video.

De ochtend start vroeg met de Aubade om 09:00 uur. Deze is op het cultuurpodium in het oude orp (nabij de Gele Brug) waar Burgemeester Weber namens de Koning de felicitaties in vorm van zang ontvangt. Explosion Dance zorgt voor de warming up en na afloop is er voor de kinderen wat lekker van Plus Te Kulve.

In het Oude Dorp zelf is een Braderie met 50 tot 75 kramen en een gratis kinderkermis van 10:00 tot 14:20 uur. Waterscouting de IJssel is daar ook aanwezig met spelletjes. Op het cultuurpodium is van alles te doen met dans en muziek door DKV, Explosion, Moz-Art, NGV en REND en is er een talentenjacht.

Het kruispunt Dorpsstraat met de Kerklaan wordt op koningsdag het Muziekkruispunt van 12:00 tot 17:30 uur. DJ Richard, DJ Rednas en DJ Marcel verzorgen hier afwisselend de muziek en om 17:00 uur treed Will Toll op als special guest.

Op de Torenstraat en de Kerklaan vanaf de wegversmalling tot aan Eureka is plaats voor de kleedjesmarkt van de kinderen. De organisatie vraagt wel een ieder om de niet verkochten spullen weer mee terug te nemen. Meer informatie is te vinden op de website van Nieuwerkerks Oranje.

Advertentie