8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Hecht GGD Hollands Midden zet actief in op de preventie van huidkanker

Hecht GGD Hollands Midden heeft het Zonvenant ondertekend. Dat is een intentieverklaring van het Huidfonds om minimaal 3 jaar actief bij te dragen aan het voorkomen van huidkanker. Het belangrijkste doel van het Zonvenant is om alle Nederlanders bewuster, verstandiger en dus veiliger om te laten gaan met de zon.  

Sjaak de Gouw, directeur Publieke Gezondheid van Hecht GGD Hollands Midden, benadrukt het belang van deze stap: ‘Met het ondertekenen van het Zonvenant laten we zien dat we de gezondheid van onze inwoners hoog in het vaandel hebben staan. Het is erg belangrijk dat we ons als GGD inzetten voor betere bescherming tegen de zon om huidkanker terug te dringen.’  

Het ondertekenen van het Zonvenant is het startschot van het project ‘Gezond aan de kust: lokaal aan de slag met huidkankerpreventie’. Hecht GGD Hollands Midden heeft een subsidie van het KWF gekregen om een 2-jarig project in Katwijk en Noordwijk uit te voeren. Hiermee worden inwoners en bezoekers van de kustgemeenten beter beschermd tegen de schadelijke effecten van de zon. Langs de kust komt huidkanker namelijk vaker voor, vanwege een sterkere zonkracht en meer zonuren.    

Met dit project wil Hecht GGD Hollands Midden dat inwoners bewuster en veiliger met de zon omgaan om hen zo beter te beschermen tegen huidkanker. Dit gebeurt onder andere door het creëren van bewustwording, maar ook door het gebruik van zonwerende producten te stimuleren. Hiervoor plaatsen we op verschillende locaties zonnebranddispensers en UV-indexpalen, zoals op scholen en sportclubs.  

Het Zonvenant is een interventie van het Nationaal Huidfonds in het kader van #voorkomhuidkanker!, Als strategisch partner ondersteunt Hecht GGD Hollands Midden de preventie van huidkanker in brede zin.  

Advertentie