8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

‘Dementie achter de voordeur’ in Humanitas café

Op dinsdag 28 mei staat het Humanitas Café in het teken van Dementie achter de voordeur. Wat is dementie precies en waarom gebeurt er wat er gebeurt? Ervaringsdeskundige Hans Burger vertelt en geeft praktische handvatten op deze gratis informatieavond.

Vroeg of laat krijgt iedereen, direct of indirect te maken met dementie. Momenteel zijn er 300.000 mensen met dementie. Ongeveer 80% daarvan woont nog thuis en heeft in meer of mindere mate hulp nodig. De verwachting is dat in 2040 het aantal mensen met dementie is gegroeid naar 500.000.

Omgaan met dementie begint met kennis

De avond is gratis toegankelijk en wordt geleid door Hans Burger, die zijn persoonlijke ervaringen zal delen en praktische inzichten zal bieden over hoe men het beste kan omgaan met dementie: van het begrijpen van de aandoening tot het vermijden van misverstanden en het bevorderen van een ontspannen interactie. De presentatie belooft waardevolle inzichten en handvatten voor zowel familieleden als verzorgers.

Het evenement Dementie achter de voordeur wordt gratis aangeboden door Humanitas Midden-Holland en vindt plaats op dinsdag 28 mei om 20.00 uur, met inloop vanaf 19.45 uur, in de Ajourboerderij aan de Bloemendaalseweg 41 in Gouda. Voor aanmeldingen en meer informatie kunt u mailen naar midden-holland@humanitas.nl. U bent van harte welkom!

Advertentie