8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Nieuwerkerkse rommelmarkt levert €43.650,- op

De jaarlijkse rommelmarkt van de Hervormde Kerk die op 25 mei werd gehouden in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft maar liefst € 43.650,- opgeleverd. Ondanks de voorspellingen bleeft het aan de J.A. Beijerinckstraat droog. Er was met de opbouw en aan het begin van de middag een klein buitje maar dat deerden de kopers niet.

Bijna alle kramen hadden flink hogere opbrengst. Alleen de fietsen hebben 9.000 euro opgebracht. Dat is inmiddels een jaarrond handel. Fietsen worden ook via marktplaats verkocht. Sinds 2006 is er met de fietsen alleen al meer dan 100.000 euro verzameld. Dit jaar stonden de boeken ook gewoon weer buiten zodat ze beter vindbaar waren. Nieuw was dit jaar een loterij. De veiling met zo’n 20 items was goed voor ruim €1.000,-

Kleding was dit jaar ook erg gewild en elektra heeft fors meer opgebracht door schenking van ondernemer die z’n overtollige voorraad nieuwe verlichting beschikbaar had gesteld. De exacte verdeling van de opbrengst onder verschillende goede doelen wordt de komende weken bekend gemaakt.

Fotografie : Adri Hemelaar

Advertentie