8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Morrende Oranjebuurt over nieuwe speeltuin

Bewoners van de Oranjebuurt morren over de inrichting van de nieuwe speeltuin tussen de Prinses Irenestraat en Koningin Julianastraat. In 2022 hebben de bewoners samen met de SP aandacht gevraagd voor een modernisering van de speeltuin en die is er gekomen. Maar van alle wensen die de bewoners toen hadden blijkt weinig terecht gekomen.

Op vragen van Gouwe IJssel Nieuws bleek de onvrede marginaal het gemeentehuis binnen gekomen te zijn : “We hebben een enkel geluid hierover ontvangen. Er bleek bovendien ruimte om de speeltuin uit te breiden met een extra toestel. Bewoners worden betrokken bij de keuze voor dit toestel” liet de woordvoerder donderdag al weten en op vrijdag kregen de bewoners al een brief hierover.

De SP stond daarom bij de officiele opening van de speeltuin door wethouder Zijlstra wederom om aandacht te vragen over de indeling. Wethouder Zijlstra nam de tijd om dit met de bewoners te bespreken maar om het gevoel niet wegnemen dat men zich achtergesteld voelde bij de drie andere speeltuinen die zaterdag ook werden geopend door de wethouder.

Zuidplas ontkent dat hiervan sprake is laat de woordvoerder weten :”Wij herkennen ons er zeker niet in dat de ene buurt  meer telt dan de andere buurt. Bij het maken van een ontwerp voor de speeltuin in de Oranjebuurt zijn twee voorstellen gemaakt waarop bewoners hun stem uit mochten brengen. In deze voorstellen zijn o.a. wensen uit de buurt meegenomen die we kenden vanuit een eerdere ‘verlanglijst’. Gezien de beperkte ruimte is het niet mogelijk aan alle wensen tegemoet te komen. Dit is ook aan de bewoners verteld. Het ontwerp met de meeste stemmen is gekozen”. 

De wethouder deelde die middag aan de kinderen een ijsje uit in de speeltuin. Dat deed hij ook in de drie andere speeltuinen aan de Polderdreef, Tinbergenpad en de Vecht. Daar zijn de speeltuinen aangepast aan de moderne tijd, al was de speeltuin bij het Tinbergenpad nog niet zo oud.

Advertentie