8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Charles Groenhuijsen met “De verdeelde staten van Amerika” in Swanla

Amerika-deskundige Charles Groenhuijsen neemt ons mee naar de Verenigde Staten, waar het dit jaar een politiek spannend en belangrijk jaar is. Op 5 november zijn er nieuwe verkiezingen. Wie gaat de nieuwe president worden? Op 7 juni komt bij vertellen in Theate Swanla.

Met zijn jarenlange ervaring als Amerika-correspondent mag Charles Groenhuijsen zich met recht een van dé Amerika-deskundige van Nederland noemen. Met deze lezing zet hij je aan het denken over verschillende thema’s en ontwikkelingen. Uiteraard ook over de komende verkiezingen in Amerika.

Als het over Amerika gaat, hebben Nederlanders hun oordeel snel klaar. Hun opinie is kort, bondig en boven elke twijfel verheven. Het geven van lezingen over Amerika is daarom zo leuk, volgens Charles. Het is een onderwerp waar je niet neutraal over kúnt zijn.

Charles: Dat leidt tot interessante en vrolijke discussies met mijn toehoorders. Nog leuker is het als ik over de verkiezingen, Donald Trump, Biden of de Amerikaanse samenleving dingen kan vertellen waarvan de mensen achteraf zeggen: “Dat wist ik eigenlijk niet. Je hebt me aan het denken gezet”.

Op literair vlak en publiceerde hij diverse titels o.a. ‘Amerikanen zijn niet gek’ en ‘Amerika na Donald Trump’. In januari van dit jaar verscheen zijn nieuwste boek ‘De verdeelde Staten van Amerika – Land van de onbegrensde en ongewenste mogelijkheden‘, Kaarten kosten €12,50, voor mensen met een biebkaart €10,-. Te bestellen op https://shop.simpleticket.eu/event/6pvg7dPL

Advertentie