8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Julie van Nieuwenhuijzen geïnstalleerd als kinderburgemeester

Julie van Nieuwenhuijzen van de Gideonschool in Nieuwerkerk aan den IJssel is geïnstalleerd als kinderburgemeester van de gemeente Zuidplas. Tijdens de “grote-mensen” raadsvergadering werd ze met algemene stemmen verkozen. Julie(11) hield hierbij een presentatie waarbij ze graag wil lekkere dingen wil bakken voor de kindergemeenteraad. Ze is de 15e kinderburgemeester op rij van de gemeente Zuidplas.

In een eerdere bijeenkomst was ze al verkozen door de huidige kindergemeenteraad die gisteren ook afscheid nam. Van de 14 scholen deden 12 scholen mee en waren er 11 kinderen kandidaat als kinderburgemeester. De kinderburgemeester kent vooral een ceremoniële taak zoals bij openingen, het ontvangen van Sinterklaas, bij de Dodenherdenking. Daarnaast is de burgemeester voorzitter van de kindergemeenteraad die elkaar budget krijgt om een samen gekozen project uit te voeren.

Julie kreeg van de gemeenteraad veel steun voor haar idee en de vraag was of ze dan ook de gemeenteraadsleden wil betrekken. Raadslid Van vroeg wel om het niet aan zijn vrouw te vertellen omdat hij te dik werd. De raadsleden zagen een lekkernij tegen betaling voor de voedselbank wel zitten.

Wethouder Klovert dankte de oude kindergemeenteraad waar hij veel plezier mee heeft beleefd. Hij dankte oude kinderburgemeester Saar vooral, ook toen hij te laat kwam bij een opening en zij zijn plaats had ingenomen. Saar wenste Julie ook veel succes en mocht de keten van de kinderburgemeester om haar nek hangen.

Advertentie