8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Open Dag brandweer Nieuwerkerk druk bezocht

De open dag op 22 juni bij de brandweer in Nieuwerkerk aan den IJssel is druk bezocht. Er was dan ook een druk en gevarieerd programma aan de Alexanderlaan. Traditioneel zijn er de demonstraties van de Jeugdbrandweer en de gewone brandweer. Ook dit keer werd er een slachtoffer bevrijd uit een voertuig, samen met personeel van de ambulance.

Daarnaat waren er demonstraties van de politie, samen met handhaving van de gemeente Zuidplas waarbij boeven aangehouden werden en de verschillende wapens gebruikt werden zoals oefenvuurwapen, Pepperspray en de taser (stroomstootwapen). Toen de spreekstalmeester de kinderen vroeg om te helpen bij de arrestatie renden tientallen kinderen op de boef af en werd het voor de agenten een fluitje van een cent.

Er waren veel hulpdiensten die hun voertuigen en hulpmiddelen kwamen tonen. Zo was incidentenbestrijding van ProRail, een blusvoertuig van de brandweer van vliegbasis Gilze Rijen, de fietsen, motor en bus van handhaving, meerdere ambulances en veel voertuigen van de politie. Daaronder was de Ford Kuga waarmee de politie testen aan het doen is en de commandowagen van de Mobiele Eenheid uit Den Haag. Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas had een kraam met informatie.

Veel kinderen vonden het dan ook geweldig om het ME pak aan te trekken of te gaan zitten op de motor van de politie of handhaving. Veel aandacht was er ook voor de reanimatierobot Lucas die het werk van ambulance personeel makkelijker maakt. Veel plezier was er met de brandweerpup Marshall uit de Paw Patrol en uiteraard kon de dag niet compleet zijn zonder een tattoo van de politie.

Team veiligheid van Zuidplas had een boom met handjes gemaakt in het kader van het thema Steek je hand op tegen geweld. Aan het einde van de dag was de boom goedgevuld. De brandweer kan terugkijken op een mooie dag en tsja zoals het gaat bij hulpverlening, in de avond moest men al weer aan de slag met een los zonnescherm.

Advertentie