8.5 C
New York
zaterdag 7 september 2024

Raad keurt bestemmingsplan Kamerling Ohnes (Tweemaster) goed

De gemeenteraad heeft een besluit genomen over het bestemmingsplan voor de bouw van 35 sociale en 9 middeldure huurappartementen aan de Kamerling Ohneslocatie (Tweemaster) unaniem goedgekeurd. Hiermee is een volgende stap gezet nadat in 2010 de Prins Willem-Alexanderschool (voorheen de Tweemaster) vertrok van de locatie en het terrein braak bleef liggen.

Maar de bewoners vrezen diverse problemen en na aanpassingen van het plan bleven er 7 zienswijzen over van mensen die rond de omgeving van de locatie wonen. Aantal van de reacties gaat om de wens de locatie onbebouwd te laten blijven maar in de reacties op de zienswijze laat Zuidplas weten dat dit nooit de bedoeling is geweest. Veel andere opmerkingen gaan over verkeer, over uitzicht, zonlichtbelemmering en parkeren.

Na de commissievergadering van de gemeenteraad is via een motie bij de eerste raadsbehandeling afgedwongen dat 19 parkeerplekken, die wel beoogd waren maar niet werden neergelegd, alsnog worden aangelegd. Na steun van de gehele gemeenteraad voor de motie heeft B&W het plan aangepast.

Na aanpassing van het plan door B&W kreeg het gehele bestemmingsplan de steun van de gehele gemeenteraad. De wethouder heeft de raad wel beloofd dat de verkeerd gekapte bomen worden vervangen voor grotere exemplaren dan normaal. Nu het bestemmingsplan is vastgesteld zal een publicatie volgen via de Staatscourant en kunnen omwonenden beroep instellen bij de Raad van State.

Het plan wordt ontwikkeld door Woonzorg, een organisatie voor huisvesting voor Senioren. Deze partij gaat de grond overnemen van de gemeente Zuidplas. De eerdere beoogde ontwikkelaar Woonpartners Midden Holland heeft er vanaf gezien door andere prioriteiten. Woonpartners heeft afgelopen tijd meer locaties van de hand gedaan.

Advertentie