8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Nieuwbouw op plek Café Rustwat

Nu Café Rustwat gesloten is heeft de eigenaar een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van een vrijstaande woning op de plek waar het café nu zit, naast de woning. Dit is echter in strijd met het bestemmingsplan maar het college van B&W heeft besloten in principe medewerking te verlenen.

In een informatienota aan de gemeenteraad schrijft het college van B&W : “Het college heeft besloten in principe medewerking te verlenen aan de gevraagde ontwikkeling voor het realiseren van een vrijstaande woning ter vervanging van de bestaande horecafunctie aan de Kortenoord 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel“.

Met het verdwijnen van de horecafunctie op Kortenoord van Rustwat komt een einde aan ruim een eeuw geschiedenis van het café. Nu het college van B&W heeft besloten medewerking te geven kan de initiatiefnemer verder met de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Rust Wat ca. 1935 – bron Streekarchief Midden Holland
Rust Wat ca. 1935 – bron Streekarchief Midden Holland
Advertentie