8.5 C
New York
zaterdag 28 september 2024

9 gewonden bij brand Jan van Bijnenpad in Waddinxveen

Dinsdagavond 25 juni om 23.00 uur was er een uitslaande brand op de 2e etage in het appartementencomplex van Woonpartners Midden-Holland aan het Jan van Bijnenpad in Waddinxveen. Zo’n 140 bewoners van omringende appartementen in het gebouw werden opgevangen in het Anne Frankcentrum. In het complex wonen veel kwetsbare oudere bewoners. Uiteindelijk zijn er 50 appartementen ontruimd geweest. Ook zijn er 9 personen met rookinhalatie door de ambulancedienst verzorgd en voor controle vervoerd naar het ziekenhuis

De brand was  na uitgebreide inzet van de brandweer binnen een uur onder controle. Het appartement waar de brand is ontstaan is volledig uitgebrand. De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Totaal zijn 9 appartementen wegens rook, roet- en waterschade voorlopig onbewoonbaar. De betrokken bewoners worden elders opgevangen, voor degenen die niet bij familie of bekenden terecht kunnen is opvang in andere woningen van Woonpartners Midden-Holland geregeld. De bewoners van de andere appartementen konden in de loop van de nacht weer terug naar hun appartement. Samen met de gemeente zorgt Woonpartners Midden-Holland voor nazorg voor alle bewoners van het complex die logischerwijs geschrokken zijn van wat er gebeurd is.

Directeur-bestuurder Diederik Hommes van Woonpartners Midden Holland : “Wij leven mee met alle bewoners, juist omdat dit om mensen gaat die kwetsbaar zijn. Wij doen ons best om voor alle getroffen bewoners een goede oplossing te vinden de komende dagen.”

Advertentie